Bolu Belediye Meclisi; su ücretinin yabancılardan dolar karşılığında alınması, yabancı uyrukluların nikah ücretinin ise 100 bin TL olmasına oy çokluğu ile karar verildi.

Bolu Belediye Meclisi, kasım ayı ikinci oturumu, Belediye Meclisi toplantı salonunda yapıldı. 2022 yılı Plan ve Bütçe Komisyonu kararlarının oylandığı toplantıda, kentteki yabancı uyruklulara yönelik su fiyatlarının dolar kuru üzerinden tahsil edilmesi ve yabancıların nikah ücretlerinin ise 100 bin TL olmasını içeren maddelerin de bulunduğu fiyatlandırma teklifleri de oylamaya sunuldu.

Oylamada AKP'li ve MHP'li meclis üyeleri ret oyu verirken, 2 CHP'li meclis üyesi çekimser oy kullandı. Diğer CHP'li ve İYİ Partili meclis üyeleri ise kabul oyu verdi. Teklif, mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.

Karara göre; kentte yaşayan ve mekanik sayaç kullanan Türk vatandaşlarından su ücretinin metreküpüne 2,5 TL tahsil edilecek. Bu fiyat, yabancılar için 2,5 dolar olacak.

Dijital sayaç kullanan Türk vatandaşı ise suyun metreküpü için 4,5 TL ödeyecek, Yabancılardan ise 4,5 dolarlık ücret tahsil edilecek.

Yabancıların, Bolu Belediyesi'ne nikah için başvurması halinde ise nikah ücreti olarak 100 bin TL istenecek.

Kaynak: anka