Bodrum Belediyesi ile Türksat arasında iş birliği protokolü imzalandı. Bilgi ve İletişim Teknolojileri çatısı altında imzalanan iş birliği protokolüne göre; Bodrum Belediyesi, e-dönüşüm, e-devlet, akıllı çözümler, akıllı şehircilik ve akıllı ulaşım sistemleri gibi konularda Türksat’la birlikte çalışacak.

Bodrum Belediyesi Trafo Kafe’de gerçekleşen imza töreni, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcıları Turgay Kaya, Ummahan Yurt, İlknur Ülküm Seferoğlu, birim müdürleri ve Türksat Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Savaş’ın katılımları ile yapıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Aras, e-devlet entegrasyonu, akıllı şehirler ve daha birçok konuda, özellikle afet koordinasyon merkezinin oluşturulması ile Bodrum’un 7/24 izlenebilmesi, proaktif ve interaktif şekilde şehrin yönetilebilmesini sağlamak amacıyla Türksat ile güç birliği yapacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Özellikle son dönemde yaşadığımız travmalar var, bir afet koordinasyon merkezinin oluşturulması, kentin izlenmesi, bütünü ile kontrol altında tutulması ilgili çalışmaları yapmak istiyorduk. Bunun da tabii ki Türksat gibi büyük bir firmayla olacak olması bizim için çok çok önemli. Burada özellikle bilgi ve iletişim teknolojilerini hayata geçirmek ile ilgili çalışmalar yapacağız. Çünkü Türksat, kamunun bilişim ve çözüm merkezidir. Bizim aramızdaki bu stratejik iş birliği ile gerçekleşecektir. Bu protokol, bize yeni yeni kapılar açacaktır. Özellikle belediyenin ihtiyacı olan e-dönüşüm, e-devlet, akıllı çözümler, akıllı şehircilik ve akıllı ulaşım sistemleri başta olmak üzere Türksat’ın bilişim alanında sağladığı birçok çözüm var. Bunu da stratejik iş birliği ile hayata geçirmiş oluyoruz. Türksat belediyelerle zaman zaman çalışıyor ama biz sanıyorum ki yeni başlayan birkaç belediyeden birisi olacağız."

Kaynak: anka