Bodrum, Avrupa Hareketlilik Haftası'nda renkli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden hafta dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Bodrum MTB Cup Bisiklet Yarışı gerçekleştirilecek.

Bu yıl "Sürdürülebilir Ulaşım, Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik" temasıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, Bodrum'da 18 Eylül 2021 tarihinde saat 11.00’de Bodrum MTB Cup Bisiklet Yarışı düzenlenecek.

Sürdürülebilir kentsel hareketlilik alanında yerel eyleme olan ihtiyaca yönelik farkındalığı artırmak için Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Bodrum Doğa Sporları Derneği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliği ile gerçekleşecek olan yarışa, kadınlar ve erkekler kategorilerinde toplam 250 sporcu katılacak.

Yarış, Çamlık Mahallesi içerisinde kalan ormanlık alanda gerçekleştirilecek. 

Yarış sonrası Bitez Köyiçi Muhtarlık ve Bitez Belediye Cafe’nin olduğu nokta arasında yarışmaya katılacak sporcular ve vatandaşların katılımı ile trafiğe kapalı alanda halk turu yapılacaktır.

Ödül töreni, Bitez’de, Destinasyon Bitez alanında yapılacak. Ödül töreninden sonra makarna partisi ve çeşitli etkinliklerle turnuva sona erecek.

 

Kaynak: anka