MELİS ANTER

Muğla’nın Bodrum ilçesinde lüks bir otelin inşaatında çalışan işçilerin konakladığı konteynırlarda yangın çıktı. Yaklaşık 220 işçinin konakladığı 30 konteynırda kalanlar eşyalarını güçlükle kurtardı. Yakında bulunan sitelerdeki bazı evler ise güvenlik amaçlı boşaltıldı.

Yangın, saat 16:00 sıralarında Gündoğan Mahallesi Hebilköy bölgesinde beş yıldızlı turistik tesisi inşaatı için kurulan şantiye alanında meydana geldi. Elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangın, çevrede tedirginlik yarattı. Alevlere müdahale etmeye çalışırken dumandan etkilenen işçilere, bölgeye sevk edilen ambulanslarda müdahale edildi.

TATİL SİTELERİNDE EVLER BOŞALTILDI

Bodrum Belediyesi zabıta ekipleri ile jandarma güçleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait altı itfaiye aracı ile bölgedeki özel firmalara ait söndürme araçlarının müdahale ettiği alevler şiddetli rüzgarın da etkisiyle şiddetini arttırınca, bitişikte bulunan tatil sitesindeki evler, güvenlik amacıyla boşaltıldı. Tatilciler de bölgeden uzaklaştırıldı.

BASIN MENSUPLARINI ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR

Haberi görüntülemek için olay yerine giden yedi basın mensubu şantiye şefi ve işçilerin sert tepkisi ile karşılaştı. Şantiye şefi ve işçilerin, basın mensuplarını bölgeden uzaklaşmaları için tehdit ettiği görüldü. Eşyaları yanan onlarca işçi ise büyük şok yaşadı. Bazı işçilerin eşyalarının bir kısmını kurtarabildiği görüldü. Yaklaşık üç saat alev alev yanan konteynırlarda soğutma işleminin devam ettiği jandarmanın olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

Kaynak: anka