Bodrum Belediyesi Kızılburun Mevkii'nde bulunan yaklaşık 3 bin 500 konutlu 17 sitenin kıyı sorunu çözerek plaja kavuşturuldu. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri mevcut yol düzenlemesi, asfaltlama, bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirirken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri peyzaj düzenlemesi çalışmalarını tamamladı.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Kızılburun Siteleri Platformu’nun değerlendirme toplantısına katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 17 sitenin yönetim kurulu başkanlarıyla bir araya gelmişti. Platform yönetimi, daha önce hazırlamış olduğu sosyal ve teknik altyapı alanları analizlerini Aras’a sunmuştu. Aras, Kızılburun Sitesi Platformu üyelerinin istek ve taleplerini dinlemiş, ilgili birimlere çözüme kavuşturulması için gerekli talimatı vermişti.

Kızılburun Siteleri Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Özük ve platform yöneticilerinin katıldığı değerlendirme toplantısından sonra harekete geçen Bodrum Belediyesi ekipleri, Kızılburun Caddesi, Dirmil Mahallesi ve Şendoğan Caddesi’ndeki yaklaşık 3500 konutun bulunduğu sitelere hizmet götürmeye devam ediyor. Bakım, onarım, alt yapı çalışmaları ile mevcut sahil peyzaj düzenlemeleri ve palmiye ağaçlarının dikimi yapılarak üst yapı çalışmaları da tamamlandı. Kızılburun Siteleri Platformu çözüme kavuşturulan hizmetlerden dolayı Bodrum Belediyesi Başkanlık makamına teşekkür mesajı iletti.

Kaynak: anka