GÖKAY ŞİMŞEK

Bilecik Valiliği, Merkez Hüdavendigar Ortaokulu’nda dün yapılan Liselere Giriş Sistemi (LGS) sınavında İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma İvrendi ve çocuğuna yönelik ayrımcılık yapıldığı iddiası üzerine inceleme başlattı.

Velilerin iddialarına göre; sınav öncesi Bilecik Merkez Murat Hüdavendigar Ortaokulu’nun önünde İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma İvrendi ile eşinin okula çocuklarını getirdiği ve diğer veliler dışarıda bekletilirken kendilerine oradaki görevli polisler tarafından bu noktada ayrıcalık tanınarak içeriye alındığı belirtilmişti. Yaşanan olayda veliler, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma İvrendi’ye ve güvenlik ekiplerine tepki gösterirken, Müdür İvrendi ile veliler arasında kısa süreli arbede yaşandığı da iddia edilmişti.

Okulun önünde bekleyen veliler, milli eğitim şube müdürü Cuma İvrendi’ye ve çocuğuna ayrıcalık tanındığını öne sürerek, “Çifte standart” olarak nitelendirdikleri bu durumun Bilecik Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü tarafından incelenmesini talep etmişti.

Bugün ise Bilecik Valiliği’nin konuya ilişkin inceleme başlattığı öğrenildi. Valilikten soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında ilimiz Murat Hüdavendigar Ortaokulu’nda yapılan Liseye Geçiş Sınavı ile ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili olarak inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna duyurulur” denildi.

 

Kaynak: anka