Mersin Büyükşehir Belediyesi Kıyafet Evi, Kurban Bayramı’nda minikleri unutmadı. Ekipler, çocuklara bayramlıklarını hediye etti. Kıyafet Evi bugüne kadar toplam 3 bin 600 aileyi giydirdi. Bu rakam ailelerdeki kişi sayısı düşünüldüğünde 14 bin 400’lere kadar ulaşıyor.

Büyükşehir belediyesinin sosyal projeleri arasında yer alan, geliri asgari ücretin altında olan ya da hiç geliri olmayan ailelerin giyim ihtiyacını karşılayan Kıyafet Evi, pandemi tedbirleri kapsamında randevu sistemiyle çalışmayı sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü personeli ve Kıyafet Evi Sorumlusu Nesrin Çalışkan, çocukları sevindirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bayramlar kaynaşma, dayanışma günleridir. Özellikle de çocuklar bunu her zaman temsil ederler. Onların yüzündeki tebessüm olmak, onun bir parçası olmak bizim için çok kıymetli, çok değerli. Başkanımız Vahap Seçer önderliğinde bu işin bir parçası olmak bizim için çok önemli. Başvuruları alıyoruz, değerlendiriyoruz ve randevulu bir şekilde vatandaşlarımızı çağırıp, diğer bayramlarda olduğu gibi bu bayram da çocuklarımızın bayramlıklarını veriyoruz.”

 

Kaynak: anka