CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, “Üreticiler, besiciler devletten, hükümetten bir an önce iyileştirme beklemekte; bu kuraklığın üzerinde yarattığı ağır baskının giderilmesi için iyileştirmenin yapılmasını beklemektedirler” dedi.

Yaşanılan kuraklık nedeniyle bölgedeki besicilerin mağduriyet yaşadıklarına dikkat çeken CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan, Artvin'de yaşanan kuraklıkla ilgili önergesine yanıt vermemesi üzerine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye seslendi.

Bayraktutan şöyle konuştu:

“Artvin’in, Ardanuç, Şavşat ve Yusufeli ilçelerinde bu sene ileri derecede besicileri mağdur eden bir kuraklık faciasıyla karşı karşıya bulunmuş vaziyetteyiz. Ardahan ve Kars tarafında da meydana gelen bu kuraklık nedeniyle oradaki besicilerin kuraklıktan dolayı mağduriyetlerinin giderilmesi anlamında kredilerinin ertelenmesiyle ilişkin bir takım iyileştirme yapıldığı gözlemlenmiştir. Artvin’deki besicilerin de yaşadıkları bu mağduriyetlerinin giderilmesi için bir an önce bu mağduriyetlerinin ötelenmesi için faizlerinin affedilmesi, bankalara olan borçlarının ana paralarının ötelenmesiyle alakalı talepleri vardır. Çünkü besiciler yoğun bir mağduriyet içerisindedirler. Bu kuraklık üretimi azalttığı için veya hayvanların beslenmesiyle alakalı olan besiciliğe büyük bir darbe vurduğu için ivedilikle çözülmesi gereken mağduriyetlerinin önlenmesi gereken bir konu haline gelmiştir. Bu konuda üreticiler, besiciler devletten, hükümetten bir an önce iyileştirme beklemekte; bu kuraklığın üzerinde yarattığı ağır baskının giderilmesi için iyileştirmenin yapılmasını beklemektedirler. Ben de yöre milletvekili olarak onların bu söylediklerine tercüman oluyorum ve bir an önce gerekli önlemlerin ivedilikle alınmasını kuraklığın üreticilerimiz ve besicilerimiz üzerindeki ağır baskısının ortadan kaldırılması için devletin ve hükümetin gerekeni yapmasını talep ediyorum.”

 

Kaynak: anka