Ankara Büyükşehir Belediyesi, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Haftası" kapsamında Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı, Muhtarlıklar Daire Başkanlığı ve BelPa A.Ş. iş birliğiyle Keçiören, Mamak ve Sincan’da eş zamanlı düzenlenen farkındalık etkinliği düzenlendi. Kadın muhtarların da öncülük ettiği etkinliklerde doktor ve hemşireler tarafından temel sağlık eğitimleri verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Haftası’"kapsamında çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı, Muhtarlıklar Daire Başkanlığı ve BelPa A.Ş. iş birliğiyle eş zamanlı olarak Keçiören, Mamak ve Sincan’da kadına şiddete karşı farkındalık etkinliği düzenlendi.

Uzman doktor ve hemşirelerin temel sağlık eğitimi verdiği etkinliğe katılan Başkentli kadınlara hijyen kitinden oluşan çantalar ve bilgilendirme broşürleri de dağıtıldı.

MERKEZ VE ÇEVRE İLÇELERDE KADINLARA ÖZEL EĞİTİM

Büyükşehir Belediyesi, Başkentli kadınlara merkez ve çevre ilçelerde aile sağlığı başta olmak üzere sosyal ve hukuki hakları konusunda eğitimler vermeye devam ediyor.

Sincan, Mamak ve Keçiören ilçelerinde kadın muhtarlar aracılığıyla kadınlara ulaştıklarını belirten Muhtarlıklar Daire Başkanı Önder Yanmaz, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 3 ilçemizde muhtarlarımızla iş birliği yaparak Sincan, Mamak ve Keçiören’de belediyemizin ilgili daireleri ile kadın sağlığı eğitimi düzenledik. Kadına karşı şiddete hayır diyoruz. Yaşama hakkı elinden alınan kadınlarımıza rahmet diliyoruz” dedi.

Eğitimlere katılan BelPa A.Ş.Genel Müdürü Ramazan Değerli, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü öncesi sahalardayız. Ankara’mızın çeşitli bölgelerinde özellikle kadın muhtarlarımızın muhtarlık yaptığı mahallelerimizde kadınlarımıza sağlık taraması yapmaya çalışıyoruz. Kadınlarımızla bir araya geliyoruz ve onlar için farkındalık yaratmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

BelPa A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara da şunları söyledi:

“İlgili daire başkanlıklarımız ve muhtarlarımızla birlikte bir alan çalışması yapıyoruz. Sincan, Mamak ve Keçiören ilçelerimizde kadın arkadaşlarımızı doktorlarımızla buluşturarak sağlık taraması yaptırıp, sağlık kitlerimizi dağıtıyoruz. Dilerim bundan sonraki süreçlerde sadece kadına yönelik şiddet değil hiçbir canlıya şiddet uygulanmasın.”

"SUÇU İŞLEYENLERİN CEZA ALMASINI İSTİYORUZ"

Eğitime katılan kadınların açıklaması ise şöyle:

-Hanım Kalay: “Kadına şiddete karşıyım. Kadınlara verilen eğitimlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. 55 yaşındayım. Büyükşehir Belediyesi şimdiye kadar en iyi hizmetlerden birini vermiş oldu. Teşekkür ederim.”

-Nurhayat Karataş: “Kadına şiddet olaylarında bu suçu işleyenlerin cezasını almasını istiyoruz. Bu eğitimler çok faydalı oldu. Eğitim önemli, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

-Leyla Göktaş: “Bir kadın olarak bir kız çocuk yetiştirdim zor şartlar altında. Öncelikle annelerin bilinçlendirilmesini istiyorum. Annelerin eğitilmesi için bu tarz eğitimlere çok daha fazla yer verilmesi gerekiyor.”

-Remziye Erdoğan (Kavacık Subay Evleri Muhtarı): “Kadına yönelik şiddetin önlenmesinin en önemli noktası eğitim. Belediyemize bu konuda vermiş olduğu destek için çok teşekkür ederim.”

Kaynak: anka