İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 41. Genel Kurul toplantısı için gittiği Strazburg’da konuştu. Soyer, “Karşı karşıya olduğumuz iklim krizi nedeniyle birbirimizle ve doğa ile uyumlu adil bir yönetim anlayışı çerçevesinde sosyal demokrasiyi güncellemeliyiz” dedi.

Tunç Soyer, Bölgeler Meclisi Başkan Yardımcısı ve Türkiye’den tek encümen üyesi olduğu Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin Strazburg’da düzenlenen 41. Genel Kurul toplantısına katıldı. Soyer, Avrupa’nın 47 ülkesinden 150 binden fazla yerel yönetimi etkileyen bir dizi kararın oylamasında yer aldı. Genel Kurul’da göç, şehirler arası iş birliği, yaşam boyu eğitim, pandemi konuları değerlendirildi.

Başkan Soyer, 41. Genel Kurul toplantısı öncesinde Sosyalistler, Yeşiller ve İlerici Demokratlar grup toplantısına katıldı. Sosyalistler, Yeşiller ve İlerici Demokratlar, Kongre’nin dört siyasi grubundan birini ve yüzde 27,62’sini oluşturuyor. Grup toplantısında söz alan Soyer, “Karşı karşıya olduğumuz iklim krizi nedeniyle birbirimizle ve doğa ile uyumlu adil bir yönetim anlayışı çerçevesinde sosyal demokrasiyi güncellemeliyiz. Demokrasinin de sadece oy kullanan insanları temsilen değil, tüm yaşayan canlıların ve doğanın da temsil edileceği biçimde güncellenmesi gerekiyor. Ancak böyle iklim krizinin zararlı etkileri engellenebilir” dedi.

Başkan Soyer, Strazburg'da Rusya'nın Leningrad Bölgesi Valisi Aleksandr Drozdenko ile de bir araya geldi. Görüşmede farklı alanlarda yapılabilecek iş birlikleri ve Leningrad bölgesinde bir İzmir Ofisi açılması konuları görüştürdü.

Soyer, Kongre’nin 41. Genel Kurulu kapsamında, Avrupa Konseyi nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kaan Esener tarafından verilen akşam yemeğine de katıldı.

Kaynak: anka