UĞUR İSTANBULLU

Yusufeli’nde baraj inşaatı nedeniyle, yol güzergahı değişti ve daha önce bir saatte alınabilen Yusufeli-Artvin yolu iki saate uzadı. Mağdur olan Yusufeli minibüsçüleri “Bu kez şirketlerin değil, halkın dediği olsun” diyerek eski güzergahın açılmasını istedi.

CHP ve İYİ Parti ilçe başkanlarının da destek verdiği minibüsçü esnafı, Su Kavuşumu mevkisinde basın açıklaması yaptı. Yusufeli Şoförler Odası Başkanı Fevzi Polat, şunları söyledi:

“Yusufeli-Artvin yolunun Su Kavuşumu mevkisindeki tünelin, Yusufeli Barajı inşaatı gerekçe gösterilerek Limak İnşaat A.Ş tarafından kapanması sonucu Yusufeli-Artvin yolu 43 kilometre uzatılmıştır. Bu yolu günlük kullanan odamıza kayıtlı üyelerimizin ve Yusufeli halkımızın mağdur olmamaları adına bu açıklamayı yapmaya gerek duyulmuştur.

“ŞİRKETLERİN TALEPLERİNİN ÖTELENİP, YUSUFELİLERİNİN TALEPLERİ YERİNE GETİRİLMELİDİR”

2000 yılından beri süren baraj çalışmalarından dolayı devletimiz için halk olarak çok şeye katlandık. Biz artık çalışmaların bitip yollarımızın daha güzel yapılmasını beklerken toz ve gürültüye katlanan Yusufelilere yeni bir sıkıntı daha eklenmiştir. Yusufeli’nden Artvin’e bir saatte gittiğimiz yolu şu anda iki saate gidiyoruz. Yol güzergahının değişmesi sonucu hem zaman hem de maddi olarak halkımız etkilenmektedir.

Şimdiye kadar Yusufeli’nin talepleri ötelendi, şirketlerin talepleri yerine getirildi. Bundan sonra şirketlerin taleplerinin ötelenip, Yusufelilerinin talepleri yerine getirilmelidir. Yusufeli halkı, yaşam hakkına yapılan bu müdahalenin bir an evvel durdurulması ve eski güzergahtan yolun tekrardan verilmesi için buradan tüm yetkililere sesleniyorum.”

“BU VEBALİN ALTINDA EZİLECEKSİNİZ “

CHP Yusufeli İlçe Başkanı Barış Demirci de şunları söyledi:

“Ne olduğunu canlı yayında da görebilirsiniz. Şu an kapatıldı, üç dakika önce kapatıldı. Niye? Kameralara çıkmasın, şirket buradan işleyebiliyor. Yusufeli halkı işleyemez. İşte ben buradan tüm yetkililere bir daha sesleniyorum, siyasilere, iktidar olanlara bir daha sesleniyorum; bunu yapanlara siz müsaade ediyorsunuz, sizden güç alıyorlar. Bırakın artık şirketleri, parayı, sermayeyi, bu halkın yanında bulunun. Burada minibüsçü arkadaşlarımız var, her gün Artvin’e gidiş-geliş seferleri yapıyorlar. İki saat yolları uzadı, onların müşterileri olan insanların, bizlerin yolları uzadı. Bu vebalin altında ezileceksiniz. Yapmayın müsaade etmeyin bunlara.”

“30 BİN KİŞİLİK YUSUFELİ HALKINA EZİYET ETMEYİN”

İYİ Parti ilçe Başkanı Recep Akyürek, “Beton dolgusunu bitirdi. Şimdi orada kullanılan, atık kalan veya gövde dolgusu bittiği için kenarda kalan makina tesisatı boşta kalmasın diye, sadece şirketin ticari 20 günlük veya bir aylık ticari iş aksaması olmasın diye 30 bin kişilik Yusufeli halkına eziyet etmeyi reva gören siyasileri, millete ve Allah’a havale ediyorum” diye konuştu.

“20 YILDIR BU TOZU YUTUYORUZ”

Yusufeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Bülent Özdemiroğlu da “Olumsuz yönde etkiliyor. Biz bu yolları 20 yıldır çekiyoruz. Yani bu tozu yutuyoruz, toprağı yutuyoruz. Şirketler güçlü olabilir, istedikleri şekilde istediklerini yapabilir ama bu halkın kesinlikle gücünü sınamaya kalkmasınlar. Bu defa da halkın istediği olsun diyorum” dedi.

“HİÇBİR YETKİLİ YANIMIZDA YER ALMADI"

Minibüsçü Hafız Aslan Teker de mücadele ettiklerini belirterek, “Hiçbir devlet yetkilileri bizim yanımızda yer almadı. Ama şu anda gerçekten eziliyoruz şoför esnafı olarak. Burada zaten başkanlarımız ifade ettiler sağ olsunlar başka bir şey diyecek bir şeyimiz de yok” diye yakındı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Yusufeli Yolu

* Yusufeli Şoförler Odası Başkanı Fevzi Polat

* CHP Yusufeli İlçe Başkanı Avukat Barış Demirci

* İyi Parti İlçe Başkanı Avukat Recep Akyürek

* Yusufeli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Bülent Özdemiroğlu

* Minibüsçü Hafız Aslan Teker

 

Kaynak: anka