Bandırma Belediyesi, evlerinde kendi imkânları ile ürettikleri ürünleri, tüketici ile buluşturma konusunda sıkıntı yaşayan kadınlara destek olmak amacıyla, 8-13 Mart 2022 tarihleri arasında “Kadın El Emeği Festivali” düzenleyecek.

Yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Bandırma Belediyesi yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Evinde ürettiklerini satarak aile bütçesine katkı sağlamaya çalışan kadınlara destek olmak amacıyla Bandırma Belediyesi tarafından “Kadın El Emeği Festivali” gerçekleştirilecek.

8-13 Mart 2022 tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak büyük bir çadırda, evlerinde kendi ürettikleri el emeği ürünlerini satmak isteyen kadınlara ücretsiz stant verilecek. Kadınlar bu stantlarda festival boyunca satış yapabilecek. Festivalde, sadece Bandırma’da ikamet eden kadınların stant açmasına izin verilecek.

Bandırma Belediyesi Kadın El Emeği Festivali’nde yer almak isteyen kadınların, 28 Şubat 2022 tarihi mesai bitimine kadar Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvurarak katılım formunu doldurmaları gerekiyor. Kadınlardan başvuru sırasında ikametgah belgesi de istenecek.

Kadınlar, festivalde sadece kendi el üretimi ürünleri satabilecek. Hazır ürünlerin satışına izin verilmeyecek. Hijyen konusunda sorun yaşanmaması için gıda ürünlerinden de tarhana, reçel, turşu gibi sadece uzun ömürlü ürünler paketli olmak şartıyla satılabilecek.

Festivale katılmak isteyen kadınların, Barış Manço Kültür Merkezi’ne ya da belediye binasında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvurarak form doldurmaları gerekiyor.

 
Kaynak: anka