SANCAR KIZILKAYA

Kocaeli’de yolun karşısına geçmek isteyen 73 yaşındaki Halil İbrahim Doğru, bir tırın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Yaşlı adamın babası Hüseyin Doğru'nun da 37 yıl önce aynı yerde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kaza, iki gün önce saat 22:00 sıralarında Kartepe ilçesi Eşme Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; camiye gitmek üzere İskele Sokak’taki evinden çıkan İbrahim Doğru, D-100 karayolunda karşıya geçmek için bir süre bekledi.

Yola adım attığı sırada Ankara yönüne seyir halinde olan H.D.’nin kullandığı 20 NB 623 plakalı tır aracının altında kaldı. Kaza anı, orada bulunan bir işyerinin güvenlik kamerasına saniye saniye kaydedildi.

Kazayı görenlerin ihbarı ile, olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptıkları kontrolde, Doğru'nun olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Tır sürücüsü H.D, gözaltına alınırken, Halil İbrahim Doğru’nun cenazesi, yapılan otopsinin ardından Eşme Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Doğru’nun cenaze törenine katılan yakınları, babası Hüseyin Doğru’nun da 37 yıl önce yine aynı yerde trafik kazasında hayatını kaybettiğini aktardı.

 

Kaynak: anka