ÖZGÜR DEDEOLUK

Aydın'ın Karacasu ilçesinde birkaç noktada birden başlayan yangın Araphasan yaylasındaki köylülerin huzurunu kaçırdı. Bir kadının “Orman yakanları kaçarken gördüm” demesi üzerine, eline sopayı alan “şüpheli yabancı” avına çıktı. Köylülerin bu takibine jandarma da katıldı.

Alemler Mahallesi Araphasan Yaylasında birkaç noktada başlayan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle bir anda büyüdü. Ormanlık arazi içinde bulunan yayla evleri ve elma arazilerin sıçrayan yangında elma ağaçları büyük zarar gördü. Bu yüzden dün yayla evleri boşaltıldı.

KÖYLÜLER HEYECANLANDI

Ellerinde kovalar ve bidonlarla olay yerine koşan köylülerden birinin “Ormanı yakanları kaçarken gördüm” demesi üzerine köylüler “şüpheli yabancı” aramaya başladı.

ELLERİNDE SOPALARLA ŞÜPHELİ ARADILAR

Ağlayan köylü kadınlar "Tarlalarımız arazilerimiz yandı hiçbir şey kalmadı. Bahçelerimiz gitti, kendimizi zor kurtardık" derken, ellerine ağaç dallarını alarak şüphelileri bulmaya çalıştı.

Köylülerin “şüpheli yabancı” aramasına jandarma karakolu ekibi de katıldı. Kayalık ve sarp arazide görüldüğü iddia edilen şüphelilerin peşine düşen jandarma zaman zaman havaya ateş açtı. Bu sırada emniyet helikopteri de havadan destek verdi.

 

Kaynak: anka