Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Birçok vatandaşımızın kömür alacak parası yok. Aydın gibi bereketli olmayan topraklarda yaşayan vatandaşlarımız tencereyi nasıl kaynatacak? Sorun burada başlıyor” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler ilçesine bağlı Gölhisar Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi’ne her gün sosyal yardım talebinde bulunmak için en az 1000 kişi geldiğini belirten Çerçioğlu, "Tüpü biten, kömür alamayan, tenceresi kaynamayan, çocuğu aç kalan vatandaşlarımız bize geliyor. Bu da bizim yüreğimizi sızlatıyor. Bizler her zaman vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.

Çerçioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çiftçiye destek olmaya devam edeceğiz. Son bir yılda mazota yüzde 50’den fazla, gübreye yüzde 240, hayvan yemine yüzde 100 zam geldi. Artık tarımla, hayvancılıkla uğraşmak çok zor. Bizler çiftçimize her zaman destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Havalar soğumaya başladı. Birçok vatandaşımızın kömür alacak parası yok. Aydın gibi bereketli olmayan topraklarda yaşayan vatandaşlarımız tencereyi nasıl kaynatacak? Sorun burada başlıyor. Fakat umutsuzluğa kapılmamak gerekiyor. Bizler her zaman vatandaşlarımızın yanındayız."

 

 

Kaynak: anka