Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda açılışı yapılan Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki Gazi Park, Başkentlilerden yoğun ilgi görüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, yıllardır atıl durumda kalan yaklaşık 62 bin metrekarelik alana sahip  bölgeyi, Gazi Park ismiyle hizmete açtı.    

Gazi Park, Etimesgut- Bahçekapı Mahallesi sınırları içerisinde, Güvercinlik Caddesi ile Çiftlik Caddesi kesişiminde yer alıyor.

ÇOCUKLAR HAYVANLARLA İÇ İÇE ZAMAN GEÇİRME İMKANI BULUYOR

Gazi Çiftliği'ne çok yakın bir mesafede olan parkın içerisinde çim tepeler, çocuk oyun grupları, çocuk kum havuzu, kol balıklarının yüzdüğü Nilüfer Göleti bulunuyor. Parkta ayrıca açık hava sinema gösterimi de yapılıyor.

Parkta, ailelerin ilgi alanlarına göre bireysel veya toplu halde yapacağı çeşitli faaliyetler için de çimlerle kaplı geniş bir etkinlik alanı yer alıyor.

Gençlere sporu sevdirmek amacıyla tasarlanan basketbol ve plaj voleybolu sahaları, badminton ve tenis kortları da sporseverler tarafından büyük ilgi görüyor.

Aileler çocuklarıyla birlikte tavuk, horoz, tavşan, cüce keçi, tavus kuşu ve midillilere ayrılmış gezinti alanında zaman geçirme imkanı buluyor.

AİLELER MUTLU

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hizmete açılan ve Başkentlilerden yoğun talep gören Gazi Park'ı ziyarete gelen vatandaşlar, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getiriyor:

-Duygu Akgül: “İkinci gelişim. Çok keyifli bir ortam var. Çocuklarım gayet mutlular. Parkta güzel zaman geçiriyoruz.”

-Fikret Coşkun: “Çocuklarım ve eşimle birlikte geldim. Çocukların hayvanlarla temas etmesi ve yakından görmesi gayet güzel.”

-Elmas Gür: “Bu parkı çok beğendim. Uzun süreden beri Ankara’da böyle etkinlikler yoktu. Çocukların doğal alanda yetişmesi çok yararlı. Büyükşehirin bize sağladığı bu imkanlardan dolayı teşekkür ediyoruz.”

-Petek Bengü: “Tavşanları çok seviyorum. Hayvanlarla eğlenmek beni mutlu ediyor.”

-Semih Alparslan: “Ailemle geldim. Keçiler var burada, çocuklar hayvanlara dokunma fırsatı buluyor. Çocuk parkı ve kum havuzu da çocuklar için güzel bir oyun alanı. Ağaç alanı da çok, gayet memnunuz.”

-Adem Kurtaran: “Hafta sonu ailelerin ve çocukların güzel zaman geçirebileceği çok nezih bir park olmuş. Biz sandalyelerimizi koyduk yeşil alana ve piknik yapıyoruz. Daha önceki halini hatırlıyorum pek bakımlı değildi ama şimdi ki hali ise çok bakımlı ve kullanışlı olmuş. Burayı kazandıran herkese teşekkür ederim.”

-Yadigar Şentürk: “Parkı görünce çok mutlu oldum. Çocuğumun doğum gününü burada kutladık. Parkın her tarafını keşfettik. İnsanlar için güzel bir hizmet, kıymetini bilmemiz lazım.”

 

 

Kaynak: anka