İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı dolayısıyla teyakkuza geçen Ataşehir Belediyesi, İBB ekipleriyle koordineli olarak olumsuz hava koşullarının etkilerini azaltmak için çalışmalarını 24 saat boyunca aralıksız sürdürdü.

Karla mücadele ekipleri, 24 Ocak Pazartesi’den itibaren İstanbul genelinde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası ilçedeki mesailerini artırdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarını dikkate alan ve 24 saat nöbetçi ekipleri hazır tutan Ataşehir Belediyesi, yoğun kar yağışının başlamasının hemen ardından vatandaşların sıkıntı yaşamaması için karla mücadele çalışmalarını başlattı.

24 saat boyunca aralıksız süren kar kürüme ve yol açma çalışmalarında 2.750 ton tuz, 1.250 ton buzlanmayı önleyici solüsyon kullanan Ataşehir Belediyesi ekipleri, ilk olarak anayollarda daha sonrada ara sokaklarda kar küreme ve buzlanmayı önleyici çalışmalar yaptı. 5000 adet çuvallı tuz talep eden kamu kurum kuruluşlarına ve vatandaşlara dağıtıldı.

Karla mücadele çalışmalarında toplamda 809 personel, 8 kar küreme aracı, 3 solüsyon tankeri, 8 kamyon, 22 kamyonet, 4 lastikli kazıcı yükleyici, 1 sepetli araç görev aldı.

Kamu kurumları, cami ve hastanelerin giriş çıkışlarının da sürekli açık tutulduğu süreçte, kar yağışı devam ettiği sürece Ataşehir Belediyesi ekipleri de çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “İBB ekipleriyle koordineli olarak yoğun bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Tüm İstanbul’da olduğu gibi ilçemizde de özveriyle çalışan, halkımıza kesintisiz hizmet sunan İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na, İBB ekiplerine ve sahada özveriyle emek veren tüm mesai arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

DEVRİLEN AĞAÇLARA MÜDAHALE EDİLDİ

Soğuk hava ve kar yağışının etkisiyle devrilen ve çevre güvenliği için risk oluşturan 70 ağaca, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahale edildi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de buzlanmaya karşı özellikle sağlık kuruluşları, camiler, kamu kurumlarının etrafındaki kaldırım ve yolları, yaya üst geçitlerini ve yürüyüş yollarını temizleyerek, tuzlama çalışması yaptı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından ise sokak hayvanlarının yoğun kış şartlarından etkilenmemesi için mama dağıtımı yapıldı.

HASTALAR HASTANELERE GÖTÜRÜLDÜ

Belediye’nin sağlık ekipleri de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle evlerinden sağlık merkezlerine gidemeyen hasta vatandaşların nakil işlemlerini gerçekleştirirken yolda kalan araçlara da müdahale ederek yol yardımı sağladı.

Kaynak: anka