UĞUR İSTANBULLU

Artvin’in Ardanuç ilçesine 17 kilometre uzaklıktaki Peynirli köyünün halkı, yuvarlanma tehlikesi olan 350 ton ağırlığındaki kayanın tehdidi altında yaşıyor.

Köylülerin şikâyeti üzerine, her an yuvarlanabilecek gibi duran 350 ton ağırlığındaki kaya parçası 30 metre yukarıya dökülen betona 18 çelik halatla bağlanmıştı. Bu sayede biraz olsun rahatladıklarını belirten köylülerden Recai Temel, ANKA Haber Ajansı Muhabirine şunları söyledi:

“AZRAİL GİBİ TEPEMİZDE DURUYOR"

“Yazları geliyor burada ufak tefek işlerle hobi olarak arıcılık yapıyoruz. Tabi etkiliyor burada aşağı yukarı 14 tane hane var, aşağıdan görünüyor zaten. Bundan 8-10 sene önce geldiğimiz zaman huzur içerisinde yatamıyorduk, korkuyorduk ha geldi, gelecek diye. Çünkü Azrail gibi tepemizde duruyor burada. Bundan kim korkmaz ki? Herkes korkar. Bunun haricinde yukarıda var yine bir kaya daha oda yağmur, yıllardan beri yağmur yağıyor oda oyuluyor oda bir gün oda kopabilir.

“DEVLETİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ, AMA SAĞLIKLI BİR ÇÖZÜM DEĞİL”

Köyümüzün sakinleri yani geceleri belki de çok korkuyorlar. Aynen nasıl biz nasıl korkuyorsak onlarda aynı tereddüt içerisinde yatıyorlar, akşamları. Ama şimdi devletimiz bazı çözümler üretmiş ama bu sağlıklı bir çözüm değil. Zamanla bu halatlar çürüyebilir. Tamam mı çürüdükten sonra yine korku içerisinde yatacağız. Buna devletimiz bir an önce çözüm üretirse daha iyi olur. Daha köyümüz rahat, huzur içerisinde yaşar. Zaten dışarda olduğum için görevli olarak geldiğim zaman gördüğümde yani bir yerde hoşumuza gitti gerçekten güvence altına alındığı için, tamam mı devletimize teşekkür ettik. Dedik ‘Allah razı olsun yardımcı olanlardan sebep olanlardan’ halkımız hiç olmazsa huzur içerisinde yatıyor, uyuyor diye. İyi bir şey tabi. Ama bunu zamanla daha iyi çözüme kavuşturulsa daha huzur içerisinde yatarız burada. Köyümüzü görüyorsunuz doğal güzelliği çok güzel tamam mı? Doğu Karadeniz’in her tarafı güzel.”

Kaynak: anka