Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yeni çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmalarıyla halka açtığı “30 Ağustos Zafer Parkı”, “Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı” ve “Gazi Park”, Başkentlilerden yoğun ilgi görüyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkentlileri yeşil alanlarla buluşturmayı sürdürüyor.

Yıllardır AŞTİ’nin yanında atıl durumda olan “30 Ağustos Zafer Parkı’, Gazi Çiftliği'ne yakın mesafede bulunan “Gazi Park” ile “Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı”nı çevre ve peyzaj düzenlemeleri ile yeniden canlandırarak halka açan Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanların sayısını her geçen gün artırmayı amaçlıyor. Her iki park da özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor.

GAZİ PARK'TA FARKLI ETKİNLİK OLANAKLARI

Yaklaşık 62 bin metrekarelik alan içerisinde nilüfer göletinden spor sahalarına, çocuk oyun alanlarından evcil hayvan gezinti alanına, bisiklet yolundan etkinlik çayırına kadar 7’den 70’e herkese hitap eden Gazi Park, kısa sürede Başkentlilerin beğenisini kazandı.

30 AĞUSTOS ZAFER PARKI, BULUŞMA NOKTASI OLDU

Başkentlilerin en çok tercih ettiği yeşil alanların başında yer alan 30 Ağustos Zafer  Parkı, 166 bin metrekarelik yeşil alanıyla buluşma noktası olmaya devam ediyor.

Parka kendi bisikletiyle gelmeyenlere bisiklet kiralama imkanı da sağlanıyor.

Ankara'nın yeni yeşil alanlarını dolduran Başkentliler ise memnuniyetlerini dile getirerek Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyor.

    

Kaynak: anka