İHSAN DADAK

Amasya'nın Suluova İlçesi Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan sağlık çalışanları basın açıklaması yapıp 1 günlük iş bıraktı. Sağlık çalışanlarının tamamının ücretlerine zam yapılması için biraraya geldiklerini belirten Amasya Türk Sağlık-Sen İl Başkan Yardımcısı Ahmet Küp, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenerek; “Sayın Bakanımızdan isim olarak hitap edeceğim kusura bakmasın Sayın Fahrettin bizi mahvettin diyoruz" açıklamasını yaptı. 

Ahmet Küp, sağlık çalışanları tamamının ücretlerine zam yapılması için başlattıkları mücadelede kapsamında geçen hafta perşembe günü açıklama yaptıklarını, cuma günü ise 1 saat işe geç geldiklerini, bugün de 1 günlük iş bırakarak tepkilerini gösterdiklerini söyledi. Hastanede bugün sadece Acil servis, yoğun bakım, diyaliz ve ameliyathane personeli çalışacak. Polikliniklerde ise sadece muayene yapılacak olup tahlil, röntgen vs işlemleri yapılmayacak.

 "SAĞLIK ÇALIŞANLARI BİR BÜTÜNDÜR"

Tüm sağlık çalışanlarının talep ve beklentisinin makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikasının benimsenmesi ve de sağlık çalışanlarının tamamının bundan faydalanması olduğunu belirten Küp, “Doktorlarımız zammı hak ediyorlar, yapılsın bir itirazımız olmaz, olamaz. Bizim isteğimiz tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinin arttırılmasıdır. Çünkü sağlık çalışanlarımızın tamamı ekonomik sıkıntı yaşamaktadır” dedi.

Sağlık çalışanlarının ücretlerinin eridiğini anlatan Amasya Türk Sağlık-Sen İl Başkan Yardımcısı Ahmet Küp, şöyle konuştu:

“Sağlık çalışanları bir bütündür. Sağlık hizmetleri bir ekip işi olduğuna göre bu ekibin her bir çalışanı değerlidir. Biz de çalışanlara bir bütün olarak bakarız. Ne ayrımcılığı kabul ederiz, ne de ekonomik kayıplarımızın görmezden gelinmesine razı oluruz.  Onların derdi, derdimiz, isteği, isteğimizdir. Son günlerde görüyoruz ki, özellikle sosyal medyada algı oyunları ve yalanlarla sağlık çalışanlarının arasına fitne sokulmaya çalışılıyor. Gerçekleri değiştirip farkı yansıtmak gibi çirkinliklerle uğraşanlar var. İyi bilsinler ki onlara ne bizler ne de çalışanlarımız fırsat vermez. Bu kirli oyunlar tutmaz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada kaynağından doğru bilgilere itibar edilmelidir.”

"MÜCADELEMİZDE KARARLIYIZ"

Taleplerinin, çalışanların ekonomik sıkıntıların giderilmesi olduğunu tekrarlayan Küp, “Çalışanları memnun edecek, sağlık kurum ve kuruluşlarının tamamında görev yapan çalışanları kapsayacak makul bir ücret artışı bekliyor ve ümit ediyoruz. Sağlık müdürlüklerinden, toplum sağlığı merkezlerine, aile hekimliğinden acil sağlık hizmetlerine, Bakanlık Hastanelerimizden, Üniversite hastanelere kadar velhasıl sağlık kurum ve kuruluşlarımızın tamamında görev yapan tüm çalışanlarımız ve mesai arkadaşlarımıza bu artış yapılmalıdır. Bundan faydalanmalıdırlar" dedi.

Yetkililer tarafından TBMM’de bu konuda düzenleme yapılacağının ilan edildiğini hatırlatan Küp, “İlan edilmişse de biz bunun bir an önce hayata geçmesini, kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz. Mücadelemizde kararlıyız, sağlık çalışanları ile birlikte hakkımızı almanın gayretindeyiz. Türk Sağlık-Sen olarak tüm platformlarda mücadelemizi sürdüreceğiz. Sağlık çalışanlarının gür sesi olmaya devam edeceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız" dedi.

"KUSURA BAKMASIN SAYIN FAHRETTİN BİZİ MAHVETTİN DİYORUZ"

Ahmet Küp, ANKA'ya da "Kısacası en son şunu söylüyorum; Sayın Bakanımızdan isim olarak hitap edeceğim kusura bakmasın Sayın Fahrettin bizi mahvettin diyoruz" açıklamasını yaptı. 

 

Kaynak: anka