30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99.yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Amasra’da da coşkuyla kutlandı.

Amasra Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen tören ile başlayan program, Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, İlçe Garnizon Komutanı Türker Hazar  ve İlçe Belediye Başkanı  Recai Çakır'ın katılımı ile gerçekleşti. Çelenk sunma töreni sonrası İlçe Belediye Başkanı Recai Çakır ile İlçe Garnizon Komutanı Türker Hazar, Kaymakamlık Makamı'nda tebriklerini sundular.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları akşam saatlerinde Amasra Küçük Liman’da düzenlenen fener alayı ile başladı. Amasra Belediye Başkanı Çakır, Cumhuriyet Halk Partisi  Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Selim Karakaş, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Seyhan Bilgin ve vatandaşların da katılımıyla gerçekleştirilen fener alayı Kültürpark’ta son buldu. Kutlamalar, Paspal Kumpaya Grubu'nun "Güneşi  İçenlerin Türküsü"  tiyatro oyunu ve sonrasında Grup Uz konseriyle noktalandı.

Belediye Başkanı Recai Çakır, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Kahramanca verilen bağımsızlık mücadelesi zaferine her koşulda sahip çımaya devam edeceğiz, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak kurtuluş sürecinin kahramanlarını saygıyla ve minnetle anıyoruz. Bu zafer hepimizin” dedi.

Kaynak: anka