Akhisar'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99'uncu yıl dönümü kutlamaları, Milli Egemenlik Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı.

Saat 09.00’da başlayan törende, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu sırasıyla kurumlarının çelenklerini Atatürk anıtına sundu.

Törende günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanlığı Hava İkmal Yüzbaşı Refik Sarı yaptı.

Törenden sonra CHP İlçe başkanı Umut Çavuş, Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP Kadın Kolları başkanı Fatma Çelebçi, Gençlik Kolları Başkanı Serkan Kurban, Atatürkçü Düşünce Derneği Akhisar Şube Başkanı Günhan Bakırlıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Atatürk anıtına çelenk koydular.

Tören sonrası Kaymakamlık makamında Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, 09.45-10.15 saatleri arasında protokol sırasına göre tebrikleri kabul ettiler.

AKHİSAR BELEDİYESİ’NDEN 99.YILA ÖZEL PROGRAM

Akhisar Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde eğitim gören sanat atölyeleri eğitmen ve kursiyerlerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99.yılına özel düzenlediği sergi büyük ilgi gördü. Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin ve Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun da katıldığı sergide kursiyerler eserlerini ve gösterilerini sergiledi.

“ATATÜRK VE ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Sergi açılışında konuşan Belediye Başkanı Besim Dutlulu, şunları söyledi:

“Gerçekten çok duygusal ve çok güzel görüntüler yaşadık. Hem öğretmenlerimize hem çocuklarımıza bu kadar kısa süre içerisinde bu kadar güzel performans ve güzel eserler ortaya çıkardıkları için çok teşekkür ediyorum.

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı ve şöyle bir baktığımız zaman iki önemli değerin bu ülkeyi ayakta tuttuğunu görüyoruz. Bir tanesi bundan neredeyse 100 yıl önce bu ülkeyi kurtaran, bu ülkede devrimleri gerçekleştiren, modern, çağdaş bir ülke yolunda ilerlememizi sağlayan, o yolun ilk adımını atan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk. Aradan 100 yıl geçti ama O’nu hala sonsuz saygı ve sevgiyle anıyoruz; bugün yaptıklarının değerlerini daha iyi anlıyoruz ve kendisine sonsuz minnet duyuyoruz. İkincisi de buradaki gençlerimiz. Bu ülke Atatürk’ün kurduğu yolda daha ileriye gidecekse daha güzel hale gelecekse, modern bir dünyanın parçası olacaksa, çağdaş bir ülke olacaksak, refah içerisinde yaşayacaksak işte burada gördüğümüz bu çocuklarımızın ve gençlerimizin sayesinde olacak. Akhisar için Türkiye için elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Gençler sizlere güveniyoruz, teşekkür ediyoruz; iyi ki varsınız. Atatürk’ün yolunda, çağdaş Türkiye yolunda ilerlemekten asla vazgeçmeyeceğiz.” 

 

Kaynak: anka