ALİ GÜRELİ

Adana Emniyet Müdürlüğü, Furkan Vakfı eski Başkanı Alparslan Kuytul'un gece saatlerinde Adana'da gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Emniyet, "dün gece kanuna aykırı bir şekilde eylem yapmak isteyenlerin" gözaltına alındığını, Kuytul'un oğlunun gözaltına alınanlar arasında bulunmadığını bildirdi. 

Furkan Vakfı eski Başkanı Alparslan Kuytul'un yanı sıra 14 yaşındaki oğlunun da gözaltına alındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilen Adana Emniyet Müdürlüğü açıklaması şöyle:

"Vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında faaliyetlerde bulunduğu gerekçesi ile kayyum atanan ve hakkında kapatma davası devam eden Adana merkezli Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının eski yöneticisi Alparslan Kuytul ve yandaşlarının provokasyon girişiminde bulunduğu olayda, 14 yaşındaki çocuğun da gözaltına alındığı iddialarına yönelik açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. İlimizde dün gece kanuna aykırı bir şekilde eylem yapmak isteyen ve bunun neticesinde gözaltına alınan şahıslar arasında 18 yaşın altında Alparslan Kuytul'un oğlu da dahil kimse bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: anka