ALİ GÜRELİ

Adana'da iki aile arasındaki husumet nedeniyle meydana gelen ve bir kişinin öldüğü, üç kişinin de yaralandığı otomatik silahlı saldırı olayının zanlılarından biri tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Yüreğir ilçesine bağlı Yeşilbağlar Mahallesi’nde iki gün önce meydana gelen olayda, İsmail Demir, kardeşleri Hüseyin Can ve İbrahim ile misafirleri Ayşe G., evlerinde oturdukları sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Otomatik silah ve tabanca kullanılan olayda yaralanan dört kişiden İsmail Demir kaldırıldığı Adana Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetmiş, üç kişi ağır yaralanmış, 4 saldırgan ise motosikletle kaçmıştı.

Çevredeki güvenlik kameralarına yansıyan saldırı ile ilgili Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, zanlılardan Y.B. saklandığı evde yakalandı.

DEDİKODU İDDİASIYLA BAŞLAYAN HUSUMET

Zanlı Y.B'nin, ifadesinde, saldırıda yaralanan Hüseyin D.'nin, ağabeyi A.B'nin dini nikahlı yaşadığı N.A. ile daha önceden sevgili olması ve bu konuda mahallede dedikodu çıkarması nedeniyle aralarında husumet başladığını öne sürdü.

İki ailenin barışmasına karşın İsmail ve Hüseyin Demir'in kardeşi A.B. ve ağabeyi A.B'yi tabancayla yaraladığını belirten Y.B'nin, "Bunun üzerine iki aile arasında yeniden husumet başladı. Ağabeyim A.B. ile birlikte evlerine gittik. Yanımıza da silah aldık. Hüseyin ile İsmail Demir bize ‘Ecelinize mi susadınız? Buradan gidin' diye bağırıp bize küfretti. İsmail Demir daha sonra elini beline götürünce silah çıkaracağını zannedip ateş açtık” dediği öğrenildi.

Olaya karışan A.B'nin tabanca, kendisinin de otomatik silah kullandığı belirtilen zanlı Y.B, Adana Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanırken, diğer 3 zanlının yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

 

Kaynak: anka