Akhisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

Törene, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulçu, askeri erkan, siyasi partiler, Daire müdürleri, oda ve dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Milli Egemenlik Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bugün Akhisar’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 99'ncu yıl dönümü. Küçük bir Ege kasabası olan Akhisar, Kurtuluş Savaşına yakından tanık olmuş, büyük acılar çekmiş ve büyük fedakarlıklarda bulunmuştur.

Bugün, içinde yaşıyor olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduğumuz Akhisar, işgal güçleri tarafından yağmalanmış, yakılıp yıkılmış, binlerce vatandaşı katledilmiş, geride kan, acı ve gözyaşı bırakılmıştır. Ancak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki kahraman askerlerimiz düşmanı Akhisar’dan kovarak, Türk bayrağımızı bir daha inmemek üzere göndere çekmiş ve 6 Eylül 1922’de Akhisar'ımızın kurtuluşunu ilan etmiştir. Bir şehrin bugününü anlamak ve geleceğini inşa etmek için geçmişi asla unutmamak gerekir.  Eğer bugün Akhisar’da huzurlu, mutlu ve gururla yaşıyorsak, şehrimizin geçmişte çektiği acıları, vermiş olduğu mücadeleyi asla unutmamalıyız. Akhisar halkı olarak bizler, o karanlık dönemde kendisine müstahak görülmüş olan kadere razı gelmeyenleri, baş kaldıranları, bize bu cennet toprakları canlarını vererek vatan yapanları asla unutmayacağız. Biz Akhisarlılar, geçmişte olduğu gibi gelecekte de Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak, (Karanlık yaymak isteyenlere inat aydınlık), çağdaş ve modern bir Türkiye Cumhuriyeti için çabalayacak, nesilden nesle devredilen ve bize kadar ulaşan bu bayrağı, onların da bizden gurur duyacağı şekilde gelecek nesillere taşımak için mücadele edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 6 Eylül Akhisar’ın Kurtuluş Günü’nü bir kez daha kutluyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan uğruna canını vermiş tüm şehitlerimiz ile gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygılarımı sunuyorum. Şehrimizin bayramı Akhisarlılara kutlu olsun." 

Akhisar Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisiyle 6 Eylül kutlama törenleri sona erdi.

Kaynak: anka