Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen çelenk sunma törenine katılarak, ilçe protokolü ile birlikte şehitliği ziyaret etti.

30 Ağustos Zaferi'nin 99. yıl dönümü, Tarsus Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, Kaymakam Vekili Ahmet Hikmet Şahin, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunmasının ardından tören Tarsus Şehitliği'nde devam etti.

Tarsus Kaymakam Vekili Ahmet Hikmet Şahin, Garnizon Komutanı Binbaşı Şükrü Uzundağ, Belediye Başkan Haluk Bozdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Adalet Komisyonu Başkanı Engin Koç, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Elbir, Jandarma Komutanı Binbaşı İnanç Marım, Tarsus Müftüsü Ali Can’dan oluşan ilçe protokolü ve şehit ailelerinin katılımıyla ebediyete intikal eden şehitler için dualar edildi. Okunan duanın ardından şehitlerin kabirlerine çiçekler bırakıldı.

Daha sonra Tarsus Kaymakamlığı Bahçesi'nde düzenlenen tebrik kabulüne katılan Başkan Bozdoğan, 30 Ağustos Zaferi’nin, Türk Ordusu’nun kazandığı en önemli zaferlerden biri olduğunu söyledi.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bu zafer Türk milletinin şanlı tarihinin dönüm noktası olmuştur. 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçti. Dünya tarihin askeri dâhisi Başkomutanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemizin özgürlüğü ve bağımsızlığı için 'Ya İstiklal, Ya Ölüm' diyerek 26 Ağustos 1922 tarihinde başlattığı ve 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz'un 99. yılı kutlu olsun, Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum,30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum."

 

 

 

Kaynak: anka