Bursa’da bu yıl ikinci kez düzenlenen Dağyenice Ultra Maratonu, yaklaşık bin sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi. Nilüfer Belediyesi’nin ana sponsorluğunu üstlendiği maratonda 4 ayrı parkurda koşan sporcular, bir yandan bitiş çizgisine ulaşmak için ter dökerken diğer yandan bölgenin eşsiz doğasının tadını çıkardı.

Nilüfer’in, doğal güzellikleri ile ayrı bir gizeme sahip olan bölgesi Dağyenice, maraton heyecanına sahne oldu. 

Bu yıl, geçen yıla göre katılımın ikiye katlandığı, yaklaşık bin sporcunun koştuğu maraton 4 parkurda gerçekleştirildi. 6K Göl Parkuru, 13K Ateş Parkuru, 32 K Su Parkuru ve 59K Toprak Parkuru’na katılan sporcular göl manzaraları eşliğinde patikalardan koşarken aynı anda doğanın da tadını çıkardı.

Koşuya yeni başlayanlara doğada koşmayı sevdirmek ve yarış ortamını tanıtmak amacıyla düzenlenen 6 K Göl Parkuru’na katılanlar, Dağyenice Gölü etrafında koştu. 6 kilometrelik koşunun bitişi de göl kenarında oldu. 

13K Ateş Parkuru, Dağyenice Gölü’nden başladı. Bu parkura katılan yaklaşık 350 sporcu, önce Dağyenice Gölü manzarası eşliğinde patikalardan koştu ardından da Atlas Mahallesi’ne gidip tekrar Dağyenice’ye dönüş yaptı.  

32 K Su Parkuru’nu koşanlar, Dağyenice Gölü, Doğancı Göleti ve Çalı Göleti’nin manzarasının tadını çıkarma şansı buldu. Dağyenice Gölü’nden başlayan koşu, Doğancı, Kadriye ve son olarak Atlas Mahallesi’ne kadar devam etti. Sporcular buradan yeniden Dağyenice’ye koşarak 32 kilometreyi tamamladı.

Maratonun en zorlu parkuru 59 K Toprak Parkuru oldu. Bu parkura katılan yaklaşık 100 sporcuya 59 kilometrelik  parkuru tamamlamaları için 12,5 saat verildi. Parkur Dağyenice Gölü’nde başladı. Sporcular, Atlas Mahallesi’nden geçip Çalı Göleti’nin üstündeki Bursa Ovası manzarası eşliğinde Çalı Mahallesi üzerinden Demirci Mahallesi’ne, Demirci’den Misi’ye oradan da Doğancı Mahallesi’ne koştular. Doğancı Göleti manzarası eşliğinde devam eden maraton, Dağyenice Gölü’nde bitti.

Göl kenarında toplanan sporseverler de doğanın keyfini müzikle çıkardı. Panikatak Online’nın verdiği mini konser, izleyici olarak maratona gelenlere keyifli anlar yaşattı.

Dağyenice Ultra Maratonu’nun her parkurunda dereceye giren sporculara, ödülleri törenle verildi.

Törene, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Atakan Çorbacı ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özer de katıldı. Sporculara kupalarını veren Atakan ve Özer, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına hepsini ayrı ayrı kutlayarak, Nilüfer Belediyesi’nin bu tür etkinliklere her zaman destek vereceğini söyledi.

 

 

Kaynak: anka