Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 28 Kasım 2021’de düzenleyeceği 13. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’na sayılı günler kaldı. www.tarsusmaratonu.com adresi üzerinden alınan başvurular devam ediyor. Atletler, yarı maratonda 21 kilometrelik parkurda yarışırken vatandaşlar ise 5 kilometrelik halk koşusuna katılabilecek.

Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer, 3 yıl aranın ardından gerçekleştirilecek olan Tarsus Yarı Maratonu’nun kente renk katacağını söyleyerek, “28 Kasım’da 21 kilometre yarı maraton ve 5 kilometrelik halk koşusuna bütün yurttaşlarımızı şimdiden davet etmek istiyorum” dedi.

"RAĞBET GÖRÜYOR"

Maratonun uzun süredir yapılamayan önemli bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Seçer, “3 yıldır yapamadığımız Tarsus Yarı Maratonu’nu 28 Kasım’da gerçekleştireceğiz. Bu da kentimize bir renk katacak. Pandeminin ardından bu tip etkinlikler halkımız tarafından da rağbet görüyor. Çünkü insanlar bu etkinliklere uzak kaldı” dedi.

TARSUS ŞEHİR STADYUMUNDAN BAŞLAYACAK

26 Kasım saat 14:00’e kadar kayıtların devam edeceği ve 2 kategoriden oluşan maratonda atletler, 21 kilometrelik parkurda yarışacak. Vatandaşlar ise 5 kilometrelik halk koşusuna katılabilecek. Tarsus Şehir Stadyumu yanından başlayacak maraton öncesi 27 Kasım’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü yanında bir fuar düzenlenecek. Dereceye girecek 88 kişiye 250 TL’den 15 bin TL’ye kadar çeşitli tutarlarda para ödülleri verilirken maratonun web sitesi üzerinden başvuru formunu dolduran atletler, 50 TL katılım ücretiyle birlikte 26 Kasım’a kadar kayıtlarını da yapabilecek.

Kaynak: anka