İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Niğde Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında
yapıldı. İşsizliğin azaltılmasına yönelik yapılan toplantıda Niğde İŞKUR Müdürlüğünün 15 bin
kişiye toplam 97 milyon lira destek olduğu da belirtildi.Murat Karaya (NİĞDE İGFA)- OSB’lerin nitelikli işgücü ihtiyacı konusunda çalışmaların planlandığı, istihdamın korunması ve artışının sağlanması amacıyla yapılması gereken çalışmaların değerlendirildiği, nitelikli işgücünün yetiştirilmesi amacıyla talep edilen mesleki eğitim kursları ile işsizliğin azaltılmasına yönelik faaliyetlerin değerlendirildiği toplantının açılış konuşmasını Niğde Valisi Yılmaz Şimşek yaptı.

Vali Şimşek, "2019 yılının sonlarında ortaya çıkan Kovid-19 pandemisi halen küresel düzeyde yeni varyantlar ile etkisini sürdürmekte ve ülkelerin ekonomilerine ciddi zararlar vermektedir. Bu
aşamada ülkemiz üretim kapasitesini sürekli artırarak pandemi sürecini fırsata çevirmiş, 2021 yılında 225 milyar dolar ihracat rekoru kırmış ve adeta bir üretim merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Ülkemizde oluşan bu olumlu hava İlimiz OSB’lerine de yansımış, OSB’lerimiz farklı sektörlerden yeni yatırımları ilimize çekmeye devam etmektedir." ifadelerini kullandı. 

Şimşek: "İşsizlik sadece ülkemizde değil dünya çapında bir sorun halini almıştır. İşsizliğin en aza indirilmesi ise üretim ile mümkündür. Yeni arsa tahsisleri ve sunmuş oldukları avantajlar ile ilimizi fırsatlar şehrine dönüştüren OSB’lerimizin yeni yatırımcıları için, nitelikli işgücü ihtiyacını karşılayacak politikalar ve bu yönde çözümler üretilmesi ise elzemdir. Unutulmamalıdır ki işsizlik içinde bulunduğumuz dönemde sadece yetişkinleri etkilememekte genç nüfusu da olumsuz yönde etkilemektedir. Bu olumsuz etki ülkelerin ekonomik büyümesini de engelleyen bir aktör haline gelmiştir. " 

VALİ ŞİMŞEK: NİĞDE İŞKUR 15 BİN KİŞİYE 97 MİLYON LİRA DESTEK OLDU         

Vali Şimşek konuşmasında, "İlimizde mesleki eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, istihdam politikalarının oluşturulması ve işsizliğin önlenmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere her üç ayda bir araya geldiğimiz İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısının 2022 yılı ilk toplantısında OSB’lerimizin nitelikli işgücü ihtiyaçları temel gündemimizdir.

Bilindiği üzere, pandeminin üretimde ve istihdamda yarattığı olumsuz etkileri en aza indirebilmek için  Ekonomik İstikrar Kalkanı ivedilikle uygulanmaya başlanmış, İŞKUR öncülüğünde iş dünyamıza istihdamın korunması amacıyla Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Ücret Desteği sunulmuştur.

Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz istihdamın korunması amacıyla pasif işgücü programları olan Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği ve İşsizlik Ödeneğiyle yaklaşık 15 Bin kişiye 97 Milyon TL destek olmuştur. Ayrıca istihdam artışı sağlamak amacıyla 1 Ocak 2021 – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında 4.574 kişi özel sektörde işe yerleştirilmiş, işbaşı eğitim programları ve istihdam garantili mesleki eğitim kursları ile de 1.446 kişi meslek edinerek işbaşı yapmıştır.  Tüm bunlara ilaveten Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün 2021 yılı hedef dallarından “İmalat ve Sanayi sektöründe İşbaşı Eğitim Programları” ve “İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kurslarında” hedefine oranla Türkiye ikincisi olduğunu memnuniyetle ifade etmek isterim”  ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: igf