Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adını taşıyan sokak tabelasını Arnavutköy’de yaşadığı sokağa astı. Başkan Akpolat “Türkan Saylan gururumuzdur ve hep öyle kalacak. Onun adını ve bu ülke için yaptıklarını asla unutturmayacağız” dedi

İSTANBUL (İGFA)- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi aralık ayı oturumunun son birleşiminde İBB CHP Meclis Üyesi Murat Cirav’ın, Türkan Saylan’ın isminin yaşadığı sokağa verilmek istenmesinin neden bekletildiği sorusu üzerine İBB AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş’un Türkan Saylan’ı hedef alması tepkilere yol açmıştı.

AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri arasında çıkan sözlü tartışma sonrası Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, Arnavutköy mahallesindeki o sokağa Türkan Saylan’ın adını taşıyan tabelayı bizzat kendisinin asacağını belirtmişti. Başkan Akpolat sözlerinin arkasında durdu ve bugün gerçekleştirdiği basın toplantısı öncesi Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adını taşıyan tabelayı yaşadığı sokağa astı. Beşiktaş Belediyesi Başkanı Rıza Akpolat’ın tabelayı asmasının ardından yapılan toplantıya; ÇYDD Genel Başkanı Prof. Ayşe Yüksel, ÇYDD Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyeleri ve ÇYDD İstanbul Şubelerinin yanı sıra siyasi partilerin ilçe başkanları, Beşiktaş Kent Konseyi, Beşiktaş mahalleleri muhtarları ile Beşiktaş halkı katılım gösterdi.

Karakavak Sokağı’nın adını Türkan Saylan Sokağı olarak belirleyeceklerini kaydeden Akpolat, "O tabelayı oraya biz asacağız. Tabii ki bu sözümüzü biz geçen ay o konu konuşulurken verdik, sonra dedik ki bir ay daha bekleyelim. Belki İBB meclisinin gündemine bir sonraki ay getirirler. Bu hatalarından geri dönerler diye bekledik.  Dün İBB’nin ocak ayı meclisi tamamlandı. Ve gündeme alınmadı. Dolayısıyla biz de bu sabah itibariyle bu sokağın adını Türkan Saylan Sokağı olarak tescillemiş bulunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Kaynak: igf