Niğde'de kadına şiddete yönelik farkındalık oluşturmak için '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında şehir merkezine stant açtı. Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle; Niğde İl Emniyet Müdürlüğü, Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Niğde Belediyesi, Kızılay Derneği Niğde Şubesi, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) ve Kadın Dayanışma Vakfı (KADEM) tarafından Şadırvan Parkta stant açıldı.

Kadına karşı şiddetin engellenmesinin önüne geçilmesi adına çalışmalar devam ederken, vatandaşların da konuya olan duyarlılığını artırmak adına açılan stanta vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. 

Açılan standa Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Stant açılışı sonrası Vali Şimşek, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir ve katılımcılar vatandaşlara çicek hediye ettiler.  Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, "Kadına yapılan her türlü şiddeti kınıyor, kadının toplumdaki hak ettiği yere ulaşmasındaki tüm engellerin kalktığı bir dünya diliyoruz" dedi. 

 

Kaynak: igf