Bursa’nın ilk Sıfır Atık Ofisini kurarak özellikle son 3 yılda bu alanda önemli çalışmalar ortaya koyan İnegöl Belediyesi, Türkiye’ye örnek oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İnegöl Belediyesi’nin sıfır atık ve çevre uygulamalarını “En İyi Uygulama Örnekleri” arasında gösterdi. BURSA (İGFA) - Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2019 yılında ilk Sıfır Atık Ofisi’ni kurarak bu alanda özellikle son 3 yılda önemli çalışmalara imza atan şehrin temizlik yönteminin değiştirilmesinden yapılan farkındalık çalışmaları çevreye de örnek oluşturuyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın dikkatini çeken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ile Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde İl ve İlçe Belediyelerine yönelik düzenlenen Sıfır Atık Uygulama Seminerinde, İnegöl Belediyesi’nin uygulamaları “En İyi Uygulama Örnekleri” arasında gösterildi.

Türkiye genelinde beş belediyenin uygulamalarının diğer kurumlara örnek olarak sunulduğu online seminerde, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Birol Ekici, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Envanter ve Eğitim Şube Müdür Vekili Hülya Çakır da hazır bulundu. 

2019 yılı Mart ayında Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde Sıfır Atık Ofisi kurulduğunu ifade eden Yasin Akbaba, şu an aylık 450 ton ambalaj atığı topladıklarını belirterek, "Eskiden çöp kenarlarına bırakılan kullanılmış kıyafetler artık bu kumbaralarda kullanılıyor. İklim değişikliği eylem planı hazırlıkları kapsamında şehrin 8 ayrı noktasında hava kalitesi ölçümüyle ilgili cihazlar yerleştirildi. Yapılan takip ve çıkan sonuçlara göre bu konuda yol haritamız oluşturulacak. Tüm ek hizmet binalarımızla ilgili de sıfır atık belgelerimizi aldık" dedi.

Kaynak: igf