Bursa'nın Osmangazi Belediyesi, ömrünü Bosna Hersek halkına ve Müslümanlara adayan Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’i, ölümünün 18.’inci yıl dönümünde düzenleyeceği özel bir etkinlikle anıyor.BURSA (İGFA) - Bursa'nın Osmangazi Belediyesi, bağımsız Bosna Hersek Devleti’nin ilk cumhurbaşkanı ‘Bilge Kral’ Aliya İzzetbegoviç için özel bir anma etkinliği düzenledi. ‘Doğu ile Batı Arasında Aliya İzzetbegoviç Fotoğraf Sergisi ve Panel’ etkinliği, 22 Ekim Cuma saat 16:00’da Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Etkinliğe, İzzetbegoviç’in kızı Lejla Akšamıja ile Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi  Adis Alagiç de katılacak.

Uludağ Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Asım Yediyıldız’ın oturum başkanlığını yapacağı panelde; konuşmacı olarak yer alacak olan Lejla Akšamıja, Sarajevo Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sanjin Kodrıč ve Dr. Osman Arslan, siyasetçi ve aynı zamanda bir yazar olan İzzetbegoviç’in yaşadıklarını, verdiği mücadeleyi ve yaşamını her yönüyle katılımcılara aktaracak.

Aliya İzzetbegoviç Müzesi’nin, Bilge Kral’ın yaşam hikayesini ve hayatının önemli dönüm noktalarını derlediği fotoğraflardan oluşan sergi, 9 Kasım’a kadar Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gezilebilecek.

Kaynak: igf