Aydın’ın Nazilli ilçesinde şiddetli fırtına ve ardından yağan yağmur ve dolu sonucunda tabi afet yaşandı. 1 kişi öldü 6 kişi yaralandı.Bahattin Albayrak(DidimA HABER)- Aydın’ın Nazilli ilçesinde öğleden sonra saat 15 sıralarında aniden fırtına çıktı. Fırtına bile birlikte şiddetli yağmur başladı. Yağmur ve fırtına ilçe içerisinde ana arteller üzerinde bulunan çam ağaçlarının devrilmesine ve yolların araç trafiğine kapanmasına neden oldu.

Otogar yanında bulunan Garaj caminin iki minaresi çıkan fırtına sonrasında koparak park halindeki bir aracın üzerine düştü. Şehir içerisinde evlerin çatıları uçtu. Güneş enerjileri ve çanak antenler uçtu. Elektrik direkleri devrildi. İlçe içerisinde bulunan sinyalizasyon sistemi durdu. Trafikte aksamalar meydana geldi.

Nazilli’de Aydın-Denizli karayolu üzerinde bulunan bir AVM’deki restoran bölümünde çıkan şiddetli fırtına nedeni ile asma tavan çöktü. Bu sırada yemek yemekte olan 6 kişi çeşitli yerlerinden yaralandılar. Olayda yaralanan Gönül D (31), Amine Y (27), Nazife S (26), Aslıhan G (23), Huriye G (23) ve Ali E.(67) olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri ile Nazilli Devlet Hastanesi sevkleri sağlanarak tedavi altına alındılar. Nazilli’de denetimli serbestlikle dışarıda olan 77 yaşındaki Kazım Çiftçi imza vermeye gittiği sırada fırtınaya yakalandı. Fırtına esnasında kalp krizi geçiren talihsiz adam hayatını kaybetti. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, ilçede yaşanan şiddetli yağışın ardından açıklamalarda bulundu.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Ani bastıran fırtına ve ardından yağan şiddetli yağmur ilçemizi etkiledi. Meteorolojiden duyurular ve uyarılar yapılmıştı. Belediye olarak tüm ekiplerimiz hazırdı. Ancak beklenenin de çok üzerinde şiddetli fırtına, beraberinde yağmur ve dolu yağışı meydana geldi. İlçemizin dört bir yanında çam ağaçları çok şiddetli fırtına nedeni ile devrildi. Bazı ağaçlar park halindeki otomobillere zarar verdiler. Küresel ısınmanın neticesinde şiddetli bir doğal afet olayı yaşadık. Tüm Nazilli halkımıza geçmiş olsun diyoruz. Kimi yerde çatılar uçtu, minaremiz devrildi. “Neler yapabiliriz?” diye olay yerlerinde incelemelerde bulunuyoruz.

Tüm ekip arkadaşlarımız gerek Nazilli ekipleri olsun, gerekse Büyükşehir ekipleri olsun, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekiplerimizle çalışma halindeyiz. Zarar tespit çalışmalarımız yapılıyor. Belediye ekiplerimiz yollara devrilen çam ağaçlarını hızlı bir şekilde kaldırarak trafiğe kapanan yolların açılmasına yardımcı oluyorlar” dedi.

Kaynak: igf