Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde “Köklü Geçmiş, Güçlü Gelecek” temasıyla 22-24 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da “Türk Konseyi Medya Forumu” düzenlenecek.ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ev sahipliğindeki Türk Konseyi Medya Forumu'nun açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video mesaj yöntemiyle hitap edecek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da foruma katılarak bir konuşma yapacak. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev de forumun açılışında birer konuşma gerçekleştirecek.

Foruma, Türk Konseyi üye ülkeleri Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ile gözlemci üye statüsündeki Macaristan’ın yanı sıra Türkmenistan ve KKTC’den önde gelen medya kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, kamu kurumlarından üst düzey yetkililer, sosyal medya fenomenleri ve iletişim fakültesi öğrencileri olmak üzere 350’nin üzerinde katılımcı iştirak edecek.

Forumda, Türk dünyasında medya, dizi ve film sektöründe geliştirilebilecek iş birlikleri ile sosyal medya ve dezenformasyonla ortak mücadele konuları ele alınacak.

Kaynak: igf