KOCAELİ (İGFA)- Yaşadığı trafik kazası sonrasında yürüme kabiliyetini kaybederek, evinden dışarı çıkamayan Meryem Yıldırım Sevici, Başiskele Aydınkent mahallesine taşındıktan sonra adeta hayatı değişti. Kendisini eve kapatan ve bir türlü yaşadığı sıkıntıları atlatamayan Sevici, arkadaşlarının yönlendirmesiyle spora ve KO-MEK İğne Oyası kursuna kayıt yaptırarak hayatının dönüm noktasını yaşamaya başladı.

KO-MEK Aydınkent İğne Oyası kursuna gelen Meryem Hanım, burada ördüğü birbirinden güzel el emeği ürünleri işleyerek bu alandaki yeteneğini ortaya koydu. Aynı zamanda sporu öyle alelade yapmak yerine, gerçek bir lisans çıkarıp gönülden bağlandığını anlatan Meryem hanım, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor bünyesinde katıldığı bilek güreşi ve halter müsabakalarında onlarca madalya kazandı. Katıldığı mücadelelerde dünyanın zirvesini zorlamaya başlayan Meryem hanımın yanında hep KO-MEK kurslarında ördüğü ay yıldızlı iğne oyası şalı vardı.

“KO-MEK İKİNCİ EVİM OLDU”

Dünya ve Avrupa yarışmalarında birçok başarısı bulunan Meryem Yıldırım Sevici, KO-MEK'te işlediği el emeği göz nuru Türk Bayraklı yazmasını gittiği müsabakalarda yanından ayırmıyor. “Kendi emeğim olan bu yazma bana yarışmalarda güç veriyor” diyen Sevici “KO-MEK benim ikinci evim oldu” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Kaynak: igf