Bursa'da kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 22. ve 23. Dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, son yolculuğuna uğurlandı.BURSA (İGFA) - Uzun bir süredir tedavi gördüğü amansız hastalıkla mücadele eden 22. ve 23. Dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, dün yaşamını yitirdi.

Demirel için ilk tören Nilüfer Belediyesi Halkevi önünde düzenlendi.

Bursa'daki 'tren' projeleriyle ilgili çalışmalarıyla tanınan geçmiş dönem milletvekili Demirel için Nilüfer Belediyesi önünde gerçekleşen anma programına,  CHP Bursa Milletvekillerinden Orhan Sarıbal, Erkan Aydın, Yüksel Özkan, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Prof. Dr. Lale Karabıyık, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Millet İttifakı Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ve Demirel'in dost ve yakınları katılım gösterdi.

Kemal Demirel'in ablası Emine Örnek törende yaptığı konuşmada, kabullenmesi çok zor bir veda olduğunu belirterek, "Ömrünü ailesine, siyasete ve Bursa'ya adadı. 1 gün olsun kimsenin kalbini kırmadı. Hep doğrunun yanında yer aldı. 3. Kitabı 'nefes' olacaktı ama nefesi yetmedi. Bizlere hep umut etmeyi ve mücadele etmeyi miras bıraktı. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

Töreni sonrasında Organize Sanayi Bölgesi Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Mudanya Bademli Mezarlığı’na defnedildi.

Kaynak: igf