Bu yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa, 2022’ye hızlı bir giriş yaptı. Kültür-sanat faaliyetleriyle şehir hayatına önemli katkılar sunan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Bursalıları yeni bir program serisinin devamıyla buluşturuyor. BURSA (İGFA) - Türkiye’nin önde gelen şair, yazar ve editörleriyle 12 Şubat 2022’de başlayan ve 11 Haziran 2022’de bitecek olan program, 7 Mayıs 2022’de tekrar başlıyor.

Ali Ayçil’in yönetiminde gerçekleşen ‘Bursa Editörlük ve Yazarlık Akademisi’ program serisi; “Editör olmak isteyenler nasıl bir yol ve yöntem izlemeli; iyi bir editör hangi özelliklere sahip olmalı; editör gözüyle nitelikli yazı veya kitabın özellikleri; editör yazıyı veya kitabı nasıl ele alır; editör kitap veya dergiyi nasıl yayına hazırlar; eleştirel gözle okumak ve değerlendirmek nedir, nitelikli okuryazarlık için neler yapılmalı, yazı yazmanın püf noktaları nelerdir, bir yayınevinin iç işleyişi nasıl olur?” gibi sorular ekseninde devam edecek.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nden yapılan açıklamada; “2022’nin Bursa açısından Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanına yakışır bir yıl olması için çabaladıklarını belirterek, bu noktadan hareketle de birbirinden güzel faaliyetlerimizi hayata geçirdiklerini söyledi. 

12 Şubat’tan itibaren Prof. Dr. Ali Utku, Ömer Erdem, Furkan Çalışkan, Hamdi Akyol, Mehmet Erte ve Prof. Dr. İsmail Kara’nın katılımıyla gerçekleşen program serisi; 7 Mayıs’tan itibaren de Beşir Ayvazoğlu, Selahattin Özpalabıyıklar, Fahri Aral, Güray Süngü, Sabri Koz ve Melike Günyüz’ün katılımıyla devam edecek.

Kaynak: igf