Veteriner Hekimler Derneği Genel Başkanı Gülay Ertürk, üniversitelerin deprem nedeniyle uzaktan eğitime geçirilmesine tepki tepki göstererek, “Yaşanan tüm felaketler ve salgınlar, bir kez daha eğitimin önemini göstermiştir. Uzaktan eğitime geçilmesi yanlışından ivedilikle dönülmesi gerekmektedir" dedi.

Gülay Ertürk, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına depremzedelerin yerleştirilmesi amacıyla üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi kararından dönülmesi çağrısında bulundu. Ertürk'ün açıklaması şöyle:

“ÖĞRENCİLERİNİN MESLEKİ YETERSİZLİĞİ OLACAĞI AÇIKTIR”

“Küresel çapta yaşadığımız salgına bağlı olarak gerçekleştirdiğimiz, 2020 Mart ayında başlayan ve 2022 güz yarıyılı başında biten uzaktan eğitim ile veteriner hekimliği eğitiminin 2 yılını online tamamlayan öğrencilerin şimdi de 10 ili etkileyen deprem felaketi nedeniyle online eğitime devam etmeleri istenmektedir. Yurtta kalan öğrenciler yurtlarından çıkartılmakta, evlerde kalan öğrenciler ise kalmayacakları evlere kira ödemek durumunda kalmaktadır.

“UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLMESİ YANLIŞINDAN İVEDİLİKLE DÖNÜLMESİ GEREKMEKTEDİR”

Veteriner fakültelerindeki eğitim, tıp ve diş hekimliği fakültelerinde olduğu gibi sağlık programı çerçevesinde bir eğitimdir, bu yönüyle sağlık ile ilgili diğer fakültelerle aynı kapsamda değerlendirilmelidir. Uzaktan doktor, diş hekimi yetiştirilemeyeceği gibi veteriner hekim de yetiştirilemez. Yaşanan tüm felaketler ve salgınlar, bir kez daha eğitimin önemini göstermiştir ve Veteriner Hekimler Derneği olarak çağrımızdır; uzaktan eğitime geçilmesi yanlışından ivedilikle dönülmesi gerekmektedir.

“15 BİN ÖĞRENCİNİN EĞİTİM HAKKI GASP EDİLMEK İSTENMEKTEDİR”

Uzaktan eğitimin öğrencilerdeki kaygı seviyesini yükselttiği, buna bağlı öğrenme güçlüğü yaşandığı düşünüldüğünde, bir de üzerine deprem nedeniyle yaşanan kaygı da eklendiğinde, bu dönemlerde eğitim almış olan üniversite öğrencilerinin mesleki yetersizliği olacağı açıktır. Veteriner fakülteleri, hekimlik misyonu olan, uygulama ağırlıklı eğitimle yetkin meslektaşlarımızın yetiştirildiği fakültelerdir. Depremden etkilenen illerden Hatay’da Mustafa Kemal Üniversitesi (467 öğrenci), Adana’da Çukurova Üniversitesi (350 öğrenci) ve Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi (475 öğrenci) olmak üzere üç adet veteriner fakültesi bulunmaktadır. Burada okuyan öğrenciler, deprem riski olmayan bölgelerde bulunan diğer fakültelere bölünebilir ve eğitimlerine buralarda devam edip mezun edilebilecekler iken yaklaşık 15 bin öğrencinin eğitim hakkı gasp edilmek istenmektedir.”

Kaynak: anka