Partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesi 2023 tercihine bağlı olduğunu söyledi.ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

"Türkiye'nin gelişmekte olan ülke zincirini kırıp dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesi, 2023'te yapılacak tercihe bağlıdır" diyen Erdoğan, göçmenlerle ilgili tartışmalara da değindi.

"Bu seçim, AK Parti için Tayyip Erdoğan için değil, Türkiye için önemlidir" diyen Erdoğan, Türkiye’nin gelişmekte olan ülke zincirini kırıp dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesi 2023’te yapılacak tercihe bağlı olduğunu kaydetti.

"Çünkü bu bizim hedefimiz, bizim hayalimiz, bizim çabamız" diyen Erdoğan, "Muhalefet tarafının yavrularıyla beraber ülkemize tek taahhüdü, Türkiye’yi 20 yıl öncesine götürmek, yapılmış olan her şeyi mümkünse yıkmak, yıkamadıklarını da devre dışı bırakmaktır. Daha vahimi Kılıçdaroğlu, muhalefet adına yeni ve daha iddialı bir hedef ortaya koydu. Kılıçdaroğlu, ülkeye eser ve hizmet vermeye değil, kavga etmeye geldiğini açıkça söyledi. Bu zatın bizimle, partimizle, hükümetle ilgili eleştirilerine bakıyor, gerektiğinde hak ettiği cevabı da veriyoruz. Ancak uzunca bir süredir bu zatın söylediklerinin yarısı yalan yarısı yanlış. Mesela dün Meclis’te çıkmış ‘Tayyip Erdoğan, Suriye meselesini Birleşmiş Milletler’de gündeme getirdi mi?’ diye soruyor. Eline diline dursun. Defaatle anlaşılan o ki bu zat hiçbir Birleşmiş Milletler toplantısını takip etmemiş. Tabii bunların gözü var görmez, kulağı var görmez. Çünkü bunların kalpleri mühürlü" diye konuştu.

Erdoğan, hafta başında söylediği "asla kovmayacağız" ifadelerini yineledi. "Biz adeta ölümden ölüm beğen diyenlerin kovduğu ülkelerinden kaçan bize sığınan bu kardeşlerimize kapılarımızı nasıl açtıysak bundan sonra da aynı şekilde korumaya devam edeceğiz" diyen Erdoğan, "Bu kardeşlerimizden kendi inisiyatifleri ile geri dönmek isteyen olduğunda zaten onlar geri döneceklerdir. Ama biz asla silah dayayarak düşmana teslim etmeyiz. Biz bu görevde olduğumuz sürece siz bu kardeşlerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz" dedi.

https://youtu.be/HhxOj9Sj9sQ

Kaynak: igf