"Türkiye sizin hedeflerinizden çok büyük bir ülke" diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Bursa'dan da göndermelerde bulunmaya devam eden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "20 yıldır bunu anlamadınız mı? Bu ülkenin ekonomik büyüme modeli kendi vatandaşını fakirleştiren bir model olamaz" dedi.DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bursa’da partisinin il kongresinde konuştu.

"Türkiye sizin o hedeflerinizden çok daha büyük bir ülke" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Babacan, "Bunu anlamadınız mı 20 yıldır? Bu ülkenin ekonomik büyüme modeli kendi vatandaşını fakirleştiren bir model olamaz. Böyle bir modeli reddediyoruz. Bu millet sizin dar kalıplarınıza sığmayacak kadar güçlü bir millet. İktidara geldiğimizde o kalıpların hepsini kırıp atacağız. Vatandaşı, 50 kuruş ucuz diye yağmur altında ekmek kuyruğunda bekletmemek, bir ekonomik model olamaz" diye konuştu.

Erdoğan’ın “Kur bugün artar, yarın düşer. Enflasyon bugün artar, yarın düşer” sözlerini kürsüye yansıtarak, "İvme arşa doğru gidiyor ama durumun farkında dahi değil. Ne demek ‘Bugün artar yarın düşer?’ Kendi kendine mi oluyor bu? Hava durumu mu bu? Yağmur yağar, durur. Sen yapıyorsun, kuru patlatan sensin. Sayın Erdoğan, kurun artışı, yani Türk Lirası’nın yerin dibine girmesinin tek nedeni sizin kötü yönetiminiz. Vatandaşın kasaplardan eti soyulmuş kuru kemik almasının sorumlusu sizsiniz. Kaçamazsınız" dedi.

Hükümetteki yöneticilerin şamar oğlanına, kurumların yol geçen hanına döndüğünü ifade eden Babacan, "Son iki senede; üç Hazine ve Maliye Bakanı, dört Merkez Bankası Başkanı, dört Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, iki Borsa İstanbul Genel Müdürü, iki TÜİK Başkanı değişmiş. Daha siz yönetim kadrolarında istikrarı sağlayamıyorsunuz; ekonomide nasıl istikrarı sağlayacaksınız?" diye sordu.

Merkez Bankası’nın döviz kuruna müdahalesine de dikkati çeken Babacan, "Eksi 50 milyar doları görmüş olan net rezervler, Merkez Bankası döviz sattıkça, daha da eksiye gidiyor. Böyle bir mirasyedilik görülmedi. Türk Lirası yerin dibine girmiş. Merkez Bankası, milletin alın teriyle biriktirilmiş dövizleri çarçur ettiği yetmiyormuş gibi, bir de piyasadan borç aldığı dövizi satarak, borcunu daha da artırarak yoluna devam ediyor" diye konuştu.

Kaynak: igf