Portekiz, İspanya, İtalya ve Belçika’da arka arkaya bayi açılışları gerçekleştiren Ford Trucks, şimdi de Lüksemburg pazarına girdi. Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, “Sırada Almanya, Fransa ve Hollanda var” dedi. 

Ağır ticari taşıt sektöründe yer alan Ford Trucks, yeni pazarlara giriyor. Portekiz, İspanya, İtalya ve Belçika’nın ardından Lüksemburg pazarına da girdi. 2019 Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY) ödülünün sahibi olan çekicisi F-MAX başta olmak üzere, Ford Otosan mühendislerinin Eskişehir’de sıfırdan geliştirdiği Ford Trucks, Batı Avrupa yayılım planlarında stratejik öneme sahip Lüksemburg pazarına yeni distribütörü GTTS iş birliği ile giriş yapacak.

Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, “Pandemiyle birlikte yükselen e-ticaret trendi, tüm dünyada lojistik ve nakliye ihtiyacını artırdı. Pandeminin bu etkisine paralel olarak, global çapta özellikle kamyon, çekici talebinde artış devam ediyor. Ağır ticari endüstrisi, 2021’e büyüme ivmesiyle başladı, önümüzdeki dönem bu büyümenin devam edeceğini öngörmekteyiz” dedi.

Batı Avrupa’nın tamamına yayılma hedeflerinde hız kesmeden devam edeceklerini anlatan turfan, "Geçtiğimiz aylarda Belçika’daki ilk distribütörümüzü atayarak büyümemizi sürdürdük, şimdi de hız kesmeden Lüksemburg’daki bayi yapılanmamızı tamamlıyoruz. Ağır ticari sektöründe kalite ve hizmet beklentisinin en yüksek olduğu pazarlardan biri olan Lüksemburg’da sektörün önde gelen, tecrübeli kuruluşlarından GTTS ile iş birliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Lüksemburg’un markamız için önemli fırsatlar barındırdığına inanıyoruz. Burada, en verimli taşıma çözümleri sunan modellerimizle yeni müşterilerimize değer yaratmayı hedefliyoruz” diye konuştu.  

Turfan, “Ford Trucks olarak, Batı Avrupa’da kalıcı ve güçlü büyüme için gerekli hazırlıklarımızı tamamlıyoruz, sırada Almanya, Fransa ve Hollanda var” dedi.

Kaynak: anka