MUSTAFA USTA

Sinop Güç Birliği Derneği Başkanı Erdoğan Altay, “Depremzedelere destek için Sinop’ta 5 ailemizin boş evlerini komple döşedik. Onun dışında 38 ailenin de hem gıda alışverişlerini hem de tava, tencere, ayakkabı, giysi ihtiyaçlarını karşıladık. Karşılamaya da devam ediyoruz. Bizim 2+1 tuttuğumuz evler 3- 4 bin TL arasındaydı, şu anda 6- 7 bin TL’ye bile ev var. Az da olsa fırsattan istifade edip fiyatları yükseltenler oldu. O onların kendi vicdanları ile ilgili" dedi.

Sinop Güç Birliği Derneği, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası Sinop’a göç eden depremzede vatandaşlara yardımı sürdürüyor. Sinop Güç Birliği Derneği Başkanı Erdoğan Altay, şunları söyledi:

"BİRÇOK SİNOPLU VATANDAŞ ÜCRETSİZ OLARAK EVLERİNİ AÇTI"

"Depremin ilk gününde olayları takip ettik. Daha sonrasında derin bir sarsıntı yaşadık. Türkiye’nin tamamı yaşadı bu sarsıntıyı. Zaten bilindiği gibi uzun yıllardır yardım faaliyetleri içindeyiz. Hemen akabinde ne yapabiliriz diye düşündük. Ondan sonra ilanlarımızı yayınladık. Türkiye’nin her bir yerinde, dünyanın birçok yerinde olan tüm Sinoplular sağ olsunlar destek oldular. Onların destekleriyle çalışmalara başladık. Şu ana kadar Sinop’ta 5 ailemizin boş evlerini komple döşedik. Onun dışında 38 ailenin de hem gıda alışverişlerini hem de tava, tencere, ayakkabı, giysi ihtiyaçlarını karşıladık. Karşılamaya da devam ediyoruz. Bizim 2+1 tuttuğumuz evler 3- 4 bin TL arasındaydı, şu anda 6-7 bin TL’ye bile ev var. Fiyatlarda biraz yükselme oldu ama bunun dışında da birçok Sinoplu vatandaş ücretsiz olarak evlerini açtı. Bunlar da var tabi onun yanında ama bunun dışında az da olsa fırsattan istifade edip fiyatları yükseltenler oldu. O onların kendi vicdanları ile ilgili. O konuda bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Bu vicdanla ilgili bir durum.

"DEPREMZEDELER PSİKOLOJİK ÇÖKÜNTÜ İÇİNDELER"

Sinop’a gelen depremzede vatandaşlar ilk olarak psikolojik bir çöküntü içindeler. Çok sıkıntılı, çok ürkek ve hassaslar. Yaşadıkları büyük bir tramvaydı. Bu hassasiyeti bazı insanlar yanlış algılayabiliyor. Kibir gibi görebiliyor, kendini beğenmiş gibi görebiliyor ama böyle değil. Çok hassaslar. O yüzden bu insanlara hassas davranmamız gerekiyor. Daha ilgili ve alakalı davranmamız gerekiyor. Biz elimizden geldiği kadar hem davranışlarımızda daha ılımlı ve yumuşak davranmaya çalışıyoruz. Yapabildiğimiz ne varsa hepsini yapıyoruz. Ortalama 45-50 aileyle irtibata geçtik. Allah’a şükür şu ana kadar bizden dönen yapamadığımız eksik kalan bir şey kalmadı. Malatya, Adıyaman, Hatay, Maraş, İskenderun’dan gelenler var. Bugün de Malatya’dan bir ailemiz geldi. Onun da eksik ihtiyaçları var. Onunla ilgili çalışmayı da yarın başlatıp inşallah bir hafta içinde de onun da eşyalarını tamamlayacağız. Mağduriyetlik var. Biraz daha iyi durumda olanlar da var aralarında onlar da ev tutuyorlar ama bu sefer işleri yok."

Kaynak: anka