CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Niğde; Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinden doğrudan etkilendi. Evler kullanılmıyor. Vatandaşlar evlerini taşımaya başladılar. Niğde, Afet Bölgesi kapsamına alınmalı” dedi. Gürer’in dinlediği bir vatandaş ise “Maraş ve Hatay depremlerinde bütün iller sayılıyor, ama Niğde’nin adı geçmiyor. Niğde yokmuş, Niğdeliler yokmuş gibi davranılıyor. Ama biz varız, buradayız, yaşıyoruz, mağduruz. Yüzlerce daire gitti” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinde 20’den fazla bina ve 500’e yakın konut ve iş yerinin hasar olduğunu açıkladı.

Çayır Mahallesi’nde, binaların zarar gördüğü Cumhuriyet Bulvarı’nı ziyaret eden, buradaki yurttaşların sorunlarını dinleyen CHP’li Gürer, “Niğde; Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinden doğrudan etkilendi. Bu evler şu anda kullanılmıyor. Vatandaşlar evlerini taşımaya başladılar. Ama kendilerine de afet sonrası bir yol, yöntem belirlenmediği için sorun oluyor. Niğde, Afet Bölgesi kapsamına alınmalı. Çünkü Çayır Mahallesi’nde birçok vatandaş ya evini kullanamıyor ya da tedirginlik var” dedi.

Oturduğu binanın hazar gördüğünü dile getiren bir vatandaş, “Bir an önce bir açıklamanın yapılmasını istiyoruz. Depremi yaşadık. İki sefer yaşadık. Şu anda kirişimizde bir tane çatlak var. Ondan dolayı binamız ağır hasarlı. Eşyalarımızın tahliyesine müsaade edildi, onları alıyoruz. Bir belediye bize asansör hizmeti vardı. Onun dışında hiçbir şeyimiz yok bizim. Bina yıkılacak. Bir an önce afet kapsamına alınsın. Ben eşimden, dostumdan borç bulacağım; taşıma parası vereceğim. Devletin sunduğu kredilerin hiçbirinden faydalanamıyoruz. Bir an önce bir açıklık getirilsin” dedi.

Gürer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir Adana depremi Niğde için risk. Eski evlerin mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. Kontrol edilmeden, risk var. Önlem alınsın diye söylüyoruz. Belediye Başkanımız ile Valimiz ile bu konuyu konuştum. Konunun takipçisiyiz. Deprem yönetmeliğine uygun yapılmasına rağmen, binanın çatlakları görülüyor.”

Bir başka vatandaş ise “Denetim düzgün olsaydı, deprem kurallarına uygun yapılmış bu evler bu hale gelmezdi. Niğde halkı mağdur olmazdı. Maraş ve Hatay depremlerinde bütün iller sayılıyor, ama Niğde’nin adı geçmiyor. Niğde yokmuş, Niğdeliler yokmuş gibi davranılıyor. Ama biz varız, buradayız, yaşıyoruz, mağduruz. Yüzlerce daire gitti” dedi.

“SEÇİM ZAMANI KAPI KAPI GEZİP OY İSTEYENLER, 17 GÜNDÜR NE GELDİ NE DE GİTTİ”

Gürer’in konuştuğu depremzedeler ise şunları söyledi:

“Eve giremiyoruz, psikolojimiz bozuldu. Gündüz korkarak girebilsek de geçe evimize girmemiz mümkün olmuyor. Seçim zamanı kapı kapı gezip oy isteyenler, 17 gündür ne geldi ne de gitti. Bu nasıl bir haksızlık, bu nasıl bir adaletsizlik? Belediyeyi arıyoruz, diğer kurumları arıyoruz kimse bize bir yol göstermiyor, birinin ölmesi mi gerekiyor?”

Kaynak: anka