Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesi Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da eğitim-öğretimin 1 Mart itibarıyla başlayacağını, eğitime verilen aranın Gaziantep ve Osmaniye'de 13 Mart'a; Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da ise 27 Mart'a kadar uzatıldığını açıkladı.

Mahmut Özer, bugün yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu 10 ilde eğitim-öğretimin yeniden başlayacağı tarihleri duyurdu. Özer’in açıklaması şöyle:

“SAĞLAM RAPORU HENÜZ ALINMADIYSA O OKULLARDA EĞİTİME BAŞLAMAYACAĞIZ”

“Sadece Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlam raporu verilen okullarda eğitimi başlatacağız. Okullarda sağlam raporu almadan kesinlikle öğrencilerimizi okullara sokmayacağız. Biraz sonra açıklayacağım, eğitimin başlayacağı illerde de eğer sağlam raporu henüz alınmadıysa o okullarda eğitime başlamayacağız.

10 ilimizi üç kategoriye ayırdık. Birinci kategoride Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa yer alıyor. Bu illerimizde merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart itibariyle eğitime başlıyoruz. İkinci kategoride Gaziantep ve Osmaniye var. Bu illerimizde eğitim-öğretime 1 Mart tarihine kadar verilen arayı 13 Mart'a kadar uzatıyoruz. Üçüncü kategoride ise Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay yer alıyor. Bu illerimizde de 1 Mart tarihine kadar vermiş olduğumuz ertelemeyi 27 Mart tarihine kadar uzatıyoruz.

“10 İLİMİZDE TÜM HASTANELERDE 1 MART TARİHİNE KADAR HASTANE SINIFLARI AÇACAĞIZ”

10 ilimizde tüm hastanelerde 1 Mart tarihine kadar hastane sınıfları açacağız. Bu sınıflarda sadece tedavilerini gören öğrencilerimiz eğitim almayacak, ayrıca sağlık emekçilerimizin çocukları da bu sınıflardan yaralanacak. 1 Mart tarihi ile LGS ve YKS’ye girecek öğrenciler için destekleme kursları açacağız. İkinci ve üçüncü kategoride olan illerde de 8 ve 12’nci sınıfları destekleyeceğiz.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak, 10 ilde tüm ders kitaplarını yeniden bastırdık. 1 Mart itibari ile tüm öğrencilerimize ulaştıracağız.

“DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERİMİZİN TÜM KIRTASİYE MALZEMELERİNİ BAKANLIK OLARAK BİZ KARŞILAYACAĞIZ”

Depremzede öğrencilerimizin tüm kırtasiye malzemelerini bakanlık olarak biz karşılayacağız. İkinci ve üçüncü kategori illerimizde her ne kadar eğitim-öğretim ertelense de özellikle çadır ve konteyner kentlerde, merkezlerde anasınıfı, ilkokul ve ortaokul için çadır sınıflar oluşturacağız.

“EĞİTİMİ DEVAM ETTİRMEK İÇİN BAKANLIK OLARAK HER TÜRLÜ İMKANIMIZI KULLANACAĞIZ”

Eğitimi devam ettirmek için bakanlık olarak her türlü imkanımızı kullanacağız. Sağlam raporu olmayan hiçbir binada eğitim-öğretimi başlatmayacağız. Eğitim yoluyla 10 ilimizi normalleştirmek ve hayatın olağan akışını hızlandırmak için bakanlık olarak her türlüğü desteği vatandaşımıza sağlamaya devam edeceğiz.”

Kaynak: anka