İzmir Güzelbahçe Belediyesi Meclis Üyesi Aras Kaynarca, depremin ilk haftasında 7 araç ile Malatya'ya geldiklerini belirterek, "Şu anda burada 25 gönüllü arkadaşımız var. Ben de o arkadaşlarıma destek için kendimi de mesleki olarak da katkı sunmak için buradayım. Burada çeşitli kurumlarla temaslarımız oluyor. Bazen çoğu zaman destek alabiliyoruz. Yetişemedikleri noktada biz mutlaka bir çözüm üretiyoruz. Burada finalde ulaşmak istediğimiz rakam 500 konteyner yani 50 ile başlayıp 500’ü hedefleyebilir duruma gelmiş olmak çok büyük mutluluk verici" dedi.

İzmir Güzelbahçe Belediyesi Meclis Üyesi yüksek mimar Aras Kaynarca, depremin ardından Malatya’da yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kaynarca, şunları söyledi:

"ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN DİYEREK HAREKET ETTİK"

"Güzelbahçe'den iş makineleri, kamyonlar, su tankerleri getirdik. Buraya geldiğimizde arazi yaklaşık 30 santimetre karla kaplıydı. İlk iş karları küredik, temizledik, yemek çadırımızı oluşturduk, mutfağımızı oluşturduk. Şu anda bin 200 kişiye vardık. Yemek çadırımızı oluşturduk. Profesyonel anlamda her gün üç öğün sıcak yemek ürettik. Bizim burada oluşturduğumuz sinerjiden sonra diğer belediyelerimizin de katkılarıyla alanımızı genişlettik ve üç adaya çıktık. Konteynerlerin altyapısını da oluşturduk. Dışarıdan sadece buraya yemek yemek için gelen depremzede vatandaşlarımız var. Güzelbahçe Belediye Başkanımız Mustafa İnce bize bu görevi verdi kendisine teşekkür ediyoruz. Bir arkadaşımız dedi ki 'bugün değilse ne zaman', bu bilinçle hareket ediyoruz. Şu anda burada 25 gönüllü arkadaşımız var. Ben de o arkadaşlarıma destek için kendimi de mesleki olarak da katkı sunmak için buradayım. Tüm belediye meclis üyesi arkadaşlarım adına buradayım. Burada çeşitli kurumlarla temaslarımız oluyor. Bazen çoğu zaman destek alabiliyoruz. Yetişemedikleri noktada biz mutlaka bir çözüm üretiyoruz. Burada sadece konteyner hizmeti değil dışarıda çadırkentlerde kalan vatandaşlarımıza destek oluyoruz. İzmirli hayırseverlerden gelen çok büyük yardımlar var. 500 tane katlanır yatak geldi. İki gündür onları dağıtıyoruz.

"50 KONTEYNER İLE BAŞLADIK, HEDEFİMİZ 500 KONTEYNER"

Üç numaralı adamızda destek konteyneri oluşturduk. İki gözlü destek konteynerlerimizde aile hekimleri muayene yapabilecek, psikologlar gerek çocuklarımız ile gerekse bölge halkı ile görüşebilecek. Haftanın belli günlerinde gelecek berber arkadaşımız burada hizmet verebilecek ve en önemlisi çocuklarımız için oluşturacağımız eğitim ve oyun konteynerlerinde depremin etkilerini üzerlerinden atma adına adımlar atacağız. Eskişehir Büyükşehir Belediyemiz tarafından konteyner bölgesi için internet hizmeti sağlamakta. Eskişehir Belediyesi, Muğla Belediyesi, Bornova Belediyesi, Bodrum Belediyesi bu bölgede konuşlanıyor. Biz burada ilk ivmeyi verince buradan bir ışık yayılmaya başladı. Onlarca ada için şu anda bir kısmını kullanıyorlar. Bizim burada finalde ulaşmak istediğimiz rakam 500 konteyner yani 50 ile başlayıp 500’ü hedefleyebilir duruma gelmiş olmak çok büyük mutluluk verici.

"BİZİM GÜNDEMİMİZ İNSANLARA YARDIM GÖTÜREBİLMEK"

Malatya halkına ve tüm ülkemize geçmiş olsun. Çalışmalarımızı tamamen siyasetten arındırmış olarak yapıyoruz. Konteyner dağılımlarında kişi sayısı, engelli sayısı, hasta sayısı, çocuk ve yaşlı, bu kriterlere dikkat ediyoruz. Siyaset, ülkenin gündemi siyaset ama bizim gündemimiz halkımıza bir an önce en ihtiyaç duyulan yardımı götürebilmek. Bunun için çaba gösteriyoruz.

"ELBET GÜZEL GÜNLER GELECEK"

Az önce söylediğim her konteynerin bir adres bilgisi var, numarası var diye. Sokaklarımızın da isimleri var. Bu çocuk parkının yanındaki sokak Elbet Sokak, bir yanındaki sokak Güzel Sokak, bir yanındaki Günler Sokak, en sondaki sokağımızın ismi de Gelecek Sokak. Elbet güzel günler gelecek, herkesi dayanışmaya, birliğe, hoşgörüye, toleransa davet ediyorum. Herkesi yapılacak faydayı en kısa sürede, en doğru şekilde yapmayı planlamaya davet ediyorum. Bizdeki ülkedeki sorun düşünceye ve akla planlamaya yeterince vakit ayırmamamız.”

 

Kaynak: anka