CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, 6 Şubat depreminin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinin köylerinde incelemelerde bulundu. Yıldız, " Kimse evlerine giremiyor. Bazı yerlerde çadır kurulmuş ama üzülerek söylüyorum kış çadırları değil. Burası gece eksi 5, eksi 10’a kadar düşüyor. Buraya konteyner ve prefabrik evler yapılması lazım. Çadırda kalma şansları yok" dedi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, 6 Şubat depreminin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde Osmandede, Ördekdede ve Eğlen köylerinde incelemelerde bulundu. Osmandede Mahalle Muhtarı Serkan Erkoca, "Mahallemiz köyümüz yerle bir, yani 70 hanelik köymüz de 60 tane evimiz hiç girilmez halde. Yani hepsi enkaz... Büyüklerimize, yetkililerimize, bizlere bir yardım çağrısındayız insanlarımız halkımız hep sokaklarda. 2 aileyi 3 aileyi birleştirerek çadırlara yerleştirdik. Bizlere işte bir yardım... Evlerimiz her şeyimiz yerle bir. Sadece AFAD 20 tane çadır getirdi. 70 hanelik yere. 3 tanesini başka köyden aldık, 10 tane daha istiyoruz ama hala gelmedi. Çadırlarımızda ısıtıcılarımız yok" dedi.

"BURADAKİ ÇADIRLAR KIŞA UYGUN DEĞİL"

Hüseyin Yıldız şunları söyledi: 

"Burası Pazarcık merkez, iki apartman komple çökmüş, birinin duvarları aşağıya yıkılmış. Pazarcık vahim durumda. Deprem bölgesinde depremden kurtulan vatandaşlarımız zor günler geçiriyor. Yaklaşık 80 bin nüfusu olan bir ilçe, 40 bin kişi ilçeyi terk etmiş. Kimse evlerine giremiyor. Bazı yerlerde çadır kurulmuş, ama üzülerek söylüyorum kış çadırları değil. Burası gece eksi 5, eksi 10’a kadar düşüyor. Buraya konteyner ve prefabrik evler yapılması lazım. Çadırda kalma şansları yok. Zor günler yaşanıyor, vatandaşımızın yanındayız. Hep birlikte aşacağız."

"35 CENAZE ÇIKTI BU EVLERDEN"

Ördekdede köyünde de konuşan Yıldız, "Burası 120 hanelik köyün 115 tanesi yıkılmış durumda. 35 cenaze çıktı bu evlerden. Köy muhtarı konuşamayacak durumdaydı. Kendi olanaklarıyla bu işleri yaptığını söylüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteği olduğunu söylüyor. Şu ana kadar hükümetten herhangi bir destek almadıklarını söylüyorlar. Burada köyün yüzde yüzü çiftçilikle uğraşıyor. Bütün traktörler evlerin altında kalmış. Canlar vermişler. Tam 33 tane cenaze verdiler. Bir an önce buraya çadır... Acil çadıra ihtiyaç var gece konaklamak için. Tarım Bakanı’nın el atması lazım. Tarımla uğraşan bir köy. Traktörler enkaz altında" dedi.

"BÖYLE BİR DEVLET OLABİLİR Mİ?"

Pazarcık Eğlen köyünden bir vatandaş ise köyün durumu ile ilgili şunları söyledi:

"57 tane evden 50 tanesi yıkılmış ve 7 tane var onlar da kimisi az hasarlı, kimisi de çok hasarlı ayakta kalanlar da. İnsanlar hepsi malları, mülkleri, arabaları, araçları, traktörleri hepsi evlerin altında. Çiftçilikle geçinen insanlarız, tarla takımı sürecek hiçbir şeyimiz kalmadı. Hayvanlarımız hepsi gitti. Bir içme suyumuz yok, tuvalete gideceğiz tuvaletlerimiz yok, herhangi bir şeyimiz yok. Muhtarımız gitmiş Pazarcığa kaymakamlığa. Kaymakam bey demiş 'başınızın çaresine bakın'. Böyle bir devlet olabilir mi, devlet insanına halkına böyle diyebilir mi, vergiyi almasını biliyor her şeyi almasını biliyor. Devlet zor günler insanın yanında olması lazım iyi günlerde değil. Çadır geldi ama kışa uygun değil üşüyoruz, buz gibi, ısıtıcımız yok hiçbir şeyimiz yok."

 

 

 

Kaynak: anka