Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bugünden itibaren uygulanacak yeşil enerji bedelini belirledi. Buna göre, yeşil tarifeyi seçen tüketicilere, görevli tedarik şirketleri tarafından uygulanacak bedel kilovatsaat başına 92,62 kuruş olacak.

EPDK'nin yeşil enerji tarife kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak vergi, fon, pay hariç yeşil enerji bedeli, iletim sistemi kullanıcıları için kilovatsaat başına 92,62 kuruş olacak. Görevli tedarik şirketinden enerji alan tüketicilerin yeşil enerji bedeli de dağıtım bedeli hariç aynı şekilde kilovatsaat başına 92,62 kuruş olarak belirlendi.

Yeşil enerji ve dağıtım bedelinin kilovatsaat fiyatı, alçak gerilim, orta gerilim, tek terimli, çift terimli olmasına, sanayi, ticarethane, mesken, tarımsal sulama ve aydınlatmada kullanılmasına göre 104,32 ile 119,73 kuruş arasında değişecek.

EPDK, dağıtım şirketleri tarafından dağıtım sistemi kullanıcılarına ve görevli tedarik şirketleri tarafından serbest olmayan tüketiciler ile serbest tüketici olmasına rağmen tedarikçisini seçmeyen ve düşük tüketimli olarak tanımlanan tüketicilere bugün itibarıyla uygulanacak elektrik tarife tablolarını da onayladı.

 

Kaynak: anka