GÖKAY ŞİMŞEK

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın açılış kurdelesini erken kestiği için bir çocuğun başına parmağıyla vurmasını anımsatarak, “Biz çocuklarımızın başını okşamak ve onları geleceğe hazırlamak için sahneye çıkarıyoruz, onların başına vurmak için sahneye çıkarmıyoruz” dedi.

CHP Bilecik Milletvekili Tüzün, Bilecik’in kurtuluşunun 99. Yıl dönümü kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda dün verilen konsere katıldı. Bilecikli hemşerilerinin kurtuluş gününü kutlayan Tüzün, şunları söyledi:

“Biz çocuklarımızı, gençlerimizi sevmek için okşamak için sahneye çıkarıyoruz. Mesele anlaşıldı mı? Biz onları geleceğe hazırlamak için sahneye çıkarıyoruz. Biz bu çocuklarımızı geleceğini teminat altına almak için sahneye çıkarıyoruz, onların başına vurmak için değil. Bunu herkes çok iyi bilmelidir, diye düşünüyorum. Bu güzel geceyi onurlandıran sevgili Buray kardeşimize çok teşekkür ediyorum.”

“KORKU İMPARATORLUKLARINI BİRLİKTE YIKACAĞIZ”

Cumhuriyetin 100. yılını kutlarken, demokrasimizi taçlandıracaklarını anlatan Yaşar Tüzün, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hak, hukuku ve adalet sistemini taçlandıracağız. Özgürlükleri taçlandıracağız. Şimdi bütün Türkiye’de önümüzdeki yıllarda bütün ülkede korku imparatorluklarına hep birlikte son vereceğiz. Buna hazır mısınız?

‘ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI MİNNETLE ANIYORUM’’

Sevgili gençler, yaklaşık bir haftadır, 30 Ağustos zaferi, 6 Eylül Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşu gibi zaferleri kutluyoruz. Bazı zaferler, sonsuza kadar kutlanır ve biz Bilecikliler olarak, kazananlar olarak hep birlikte 99. yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Başta 4 Eylül’de Bozüyük ilçemizin kurtuluşunu, 5 Eylül Pazaryeri ilçemizin kurtuluşu ve 6 Eylül’de ise Bilecik’imizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyoruz. Tam 99 yıl geçmiş. Bu güzel ülkeyi, bu güzel Bilecik’i bizlere miras bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum.”  

 

Kaynak: anka