MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin "Adım Adım 2023-İl İl Anadolu" çalışmasının bittiğini belirterek, "Halkın, küresel dinamiklerden kaynaklanan mevcut sorunların çözümü için iktidara destek vermeyi sürdürdüğü; sıkıntıların gerek hükümetçe atılmakta olan kararlı adımlarla gerekse Cumhur İttifakı'nın tutarlı, temkinli ve soğukkanlı tutumuyla giderilebileceğine olan inancın devam ettiği ortaya çıkmıştır" dedi.

Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, MHP tarafından 30 Ekim 2021 tarihinde başlatılan ve Türkiye'nin tüm illerinde yapılan siyasi çalışmaların, geride kalan hafta sonu itibariyle sona erdiğini bildirdi. Yalçın, açıklamasında şunları kaydetti:

"OLDUKÇA FAYDALI NETİCELER ALINMIŞTIR"

"Türkiye’nin dört bir yanında, 81 ilde gerçekleştirilen ve kamuoyunda beklenenin de ötesinde akisler doğuran parti çalışmalarımızdan hem partimiz hem de Cumhur İttifakı açısından oldukça verimli, faydalı neticeler alınmıştır. Söz konusu tema altındaki faaliyetler sırasındaki toplantı, ziyaret ve görüşmelerde, sadece MHP seçmeniyle değil her kanaat ve inanıştan, siyasi yelpazenin her diliminden vatandaşlarla yakından temasa gelinmiştir.

"HALKIN İKTİDARA DESTEK VERMEYİ SÜRDÜRDÜĞÜ ORTAYA ÇIKMIŞTIR"

Zillet ittifakının iddialarının aksine, Cumhur İttifakı’nın güven veren siyasi duruş ve tutarlılığının, milletimizin geleceğe dair umutlarını artırdığı, beklentilerine yegâne çare olarak görüldüğü anlaşılmıştır. Zillet ittifakının güven vermeyen, kavgacı ve şedit siyaset tarzınınsa Anadolu’da karşılığının olmadığı müşahede edilmiştir. Halkın, küresel dinamiklerden kaynaklanan mevcut sorunların çözümü için iktidara destek vermeyi sürdürdüğü; sıkıntıların gerek hükümetçe atılmakta olan kararlı adımlarla gerekse Cumhur İttifakı'nın tutarlı, temkinli ve soğukkanlı tutumuyla giderilebileceğine olan inancın devam ettiği ortaya çıkmıştır.

"TÜRKİYE'Yİ DURDURMAK İSTEYEN ODAKLARIN CHP'Yİ KURULUŞ AMAÇLARINDAN SAPTIRDIĞI ANLATILMIŞTIR"

'İl İl Anadolu' teması kapsamındaki faaliyetlerimiz sırasında, meşru iktidarı küresel aktörlerin katkısı ve dışarıdan fonlanan bazı medya kuruluşlarının desteğiyle iş başından indirmek isteyen çevrelerin lokomotifi olan CHP’nin sakat politikaları üzerinde durulmuştur. Son yıllarda yeryüzünü kasıp kavuran küresel salgınlara, ekonomik krizlere, doğal afetlere ve dünya barışını tehdit eden yaygın vekâlet savaşlarına rağmen büyüyüp gelişerek hem bölgesinde hem de yeryüzünde başat bir aktör konumuna yükselen Türkiye’yi durdurmak isteyen odakların, CHP’yi nasıl taşeronlaştırıp kuruluş amaçlarından saptırdığı anlatılmıştır.

"MHP, UMUTLARINI PARTİMİZİN OY KAYBINA BAĞLAYANLARI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATACAK"

Diğer yandan; partimizce düzenlenen temalı toplantılar ve halkla bire bir temaslar vesilesiyle kamuoyunun nabzını yoklama fırsatı bulunmuştur. Bu çerçevede, siyasi yelpazeye renk veren temayülleri netleştirmek bakımından çok faydalı ve somut sonuçlar elde edilmiştir. Toplum mühendisliğiyle MHP’nin oylarını gerçek rakamların çok altında göstererek seçmen eğilimlerini başka partilere akıtmak isteyen fonlanmış ve ideolojik bazı anketlerin aksine, partimize yönelik teveccühün belirgin surette arttığı tespit edilmiştir. Şüphe yok ki MHP, önceki seçimlerde olduğu gibi, umutlarını partimizin oy kaybına bağlayanları hayal kırıklığına uğratacak; CHP ve yancılarını destekleyen kamuoyu araştırma şirketlerini 2023 Haziran’ında da ters köşeye yatıracaktır."

Kaynak: anka